La DO Empordà participa al Fòrum Gastronòmic de Girona amb espai propi

07/02/2011

La DO Empordà comptarà amb un espai propi dins el Fòrum (a la zona denominada Mercat del Vi) dins la qual hi haurà el 14 cellers empordanesos, a més de Castell de Peralada, també present a la Fira. A l’Aula del Vi d’aquest Mercat, la DO Empordà oferirà 14 tastos de diferents vins a càrrec del mateixos elaboradors. A més, ha preparat dos actes centrals, que es duran a terme a la Sala Ateneu. El primer portarà per títol Vins dolços de l’Empordà: particularitats i maridatges, i es realitzarà el diumenge 20 de febrer de 16 a 17 hores. En aquesta trobada es donarà a conèixer les característiques de la Garnatxa i el Moscatell, els vins dolços naturals més representatius de l'Empordà, reconeguts internacionalment i que transmeten el caràcter de la zona mitjançant la tradició generacional. De la mà del sommelier del restaurant el Roser 2 de l’Escala, Rafel Sabadí, els participants podran tastar els vins més representatius acompanyats d’algunes propostes dolces.

El segon acte de la DO Empordà es durà a terme el mateix diumenge 20 de febrer de 19 a 20 hores. El sommelier d’El Bulli, David Seijas, acompanyarà els assistents a un tast per una selecció de vins, sota el títol genèric de Vins d’Empordà. Vins amb caràcter, cellers amb empenta.

Tast de vins de nit

La DO Empordà també participa en el Fòrum Ciutat, activitats i propostes que es fan fins d’aquesta convocatòria però fora del recinte firal, repartits per Girona. En aquest cas, es proposa un tast de vins de nit a la viniteca-restaurant La Fundició (C/ Maluquer Salvador, 30). Serà dissabte, 19 de febrer, a partir de les 11 de la nit i fins a les 2 de la matinada, amb la participació dels mateixos elaboradors. En aquesta iniciativa hi participaran uns 16 cellers i la vetllada estarà acompanyada del duet de jazz Jesús i Juan Carlos Jazz. L’aforament serà limitat.

El vi de casa

La DO Empordà reconeix la importància d’aquest fòrum com a mitjà per donar a conèixer els seus productes, que cada vegada tenen més prestigi entre els consumidors i el sector de la restauració i aposta per ser-hi present d’una manera destacada atès que es celebra a la seva propia zona. Els cellers de la DO que participaran en aquesta convocatòria són: Castell de Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Martí Fabra, Celler Martin Faixò, Celler Roig Parals, Espelt, Gelamà, *lavinyeta, Mas Llunes, masetplana, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terra Remota i Vinyes des Aspres.

El Fòrum Gastronòmic va néixer el 1999 i des de la seva primera edició s’ha convertit en un punt de trobada imprescindible per als professionals de la gastronomia i del sector agroalimentari, que el consideren una plataforma de promoció, formació i un espai de negoci i d’intercanvi d’idees i productes.

Notícies relacionades

Click Me For A Modal