La denominació d'origen Empordà promociona per primera vegada el turisme enològic

09/09/2010

Coincidint amb la 26ena Mostra de Vins de l’Empordà, que se celebrarà del 9 al 12 de setembre a Figueres, el Consell Regulador presentarà el nou material promocional, que ofereix al lector informació sobre tots els cellers que conformen la DO, els seus productes i els dóna la possibilitat de fer visites a les instal·lacions. El material, una edició més reduïda i un llibret més extens amb informació més detallada, celler a celler, incorpora també altra informació relacionada amb l’enologia, com rutes del vi, i altres atractius turístics com monuments o museus. ?

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà repartirà aquest material al seu estand a la Mostra dels Vins de l’Empordà, des d’on s’oferirà informació dels cellers que en són membres i dels seus principals productes. A més, han organitzat diverses activitats que tenen per finalitat donar a conèixer els vins de l’Empordà.????

Activitats per a tots els gustos durant la Mostra de Vins??

Un dels principals atractius seran els tastos a cegues. Els visitants que adquireixin tiquets degustació a la Mostra, que els dóna dret a tastar dos vins, i escullin l’estand de la DO podran aconseguir fins a una nit d’hotel gratuïta per a dues persones. Els qui endevinin un dels vins degustats tindran un petit obsequi, mentre que els encertants dels dos tastos gaudiran d’una estada per a dues persones en un hotel de l’Empordà en règim d’allotjament i esmorzar. Aquesta activitat es fa juntament amb els establiments de la Costa Brava Hotels que estan interessats en promoure l'enoturisme a l'Empordà. Els premis es lliuraran fins a exhaurir les estades disponibles.??

Una altra de les iniciatives que ha organitzat la DO de cara a la Mostra de Vins són els tastos guiats, una activitat formativa que es fa juntament amb la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà, en la qual els participants podran adquirir els coneixements bàsics per diferenciar els trets principals dels diferents vins. Els interessats en participar-hi ha de fer la seva inscripció a través del Consell Regulador o bé al seu estand durant els dies de la fira. Els tastos guiats aniran a càrrec de l’enòleg Jordi Quintana i es faran el dissabte i el diumenge a les 18h a la carpa de la Cuina del Vent.??

Les visites als cellers de la DO és un altre dels al·licients de la Mostra, ja que s’ofereix als interessats la possibilitat de conèixer en primera persona com és la producció dels vins de l’Empordà. Els interessats en fer aquestes visites també s’han d’inscriure a través de la DO o bé al mateix estand durant la fira.??

La inauguració de la Mostra, a les 18h del dia 9, anirà a càrrec del crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós. També cal destacar la presentació del núm. 3 de la revista Alberes, dedicada als vins de l'Empordà, el diumenge 12 a les 11.30 h a la carpa de la Cuina del Vent.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà vetlla per la qualitat i la producció del vi i per la consolidació d’una imatge de prestigi. Actualment, la zona de producció ocupa una superfície d’unes 2.000 hectàrees de vinya i la integren una quarantena de cellers i més de 400 viticultors.

????Portal d’enoturisme

D’altra banda, el dijous 9 de setembre a les 19.30h al celler Espelt, es donarà a conèixer la plataforma 2.0 d'informació enoturística, un projecte que neix de la voluntat de coordinar una vintena de cellers, 20 restaurants i 20 hotels de l'Alt Empordà i el Baix Empordà, per oferir paquets turístics que incloguin les tres dimensions bàsiques d'una bona estada enoturística: quins cellers visitar, on menjar i on dormir. Aquest portal oferirà informació sobre els cellers, els seus vins, permetrà contractar visites, inscriure’s a les activitats programades als restaurants, i fins i tot contractar paquets amb estades a hotels de la zona. La presentació inclourà una visita al celler, un tast de vins i un sopar maridatge organitzat per la Cuina del Vent i l'Associació d'Hostaleria.

Notícies relacionades

Click Me For A Modal