Gastronomia

Vins per a una cuina d'avantguarda basada en la tradició

Els vins de la DO Empordà són el maridatge perfecte per degustar la cuina de l'Empordà que és un referent mundial de gastronomia avantguardista, creativa i de gran qualitat. Una revolució culinària iniciada en els fogons del restaurant El Bulli, de Ferran Adrià, que va influenciar tota una generació de nous cuiners que avui en dia proposen experiències gastronòmiques úniques als seus establiments.

Celler de Can Roca, Girona.Sherry Ott. Arxiu Imatges PTCBG

L'Empordà ofereix una gastronomia innovadora basada alhora en una llarga tradició culinària. Un xup-xup històric de cuina casolana, de suquets de peix vora el mar o de platillos als camps de conreu, que són l'ànima de la proposta gastronòmica dels restauradors empordanesos. Per això, un altre ingredient indispensable de la cuina empordanesa són els seus productes de proximitat.

Pere Duran. Arxiu Imatges PTCBG

Les característiques geogràfiques del territori -amb mar, plana i muntanya- ofereixen una variada oferta de productes procendents de l'agricultura, la ramaderia i la pesca. La barreja o la combinació d'aquestes matèries autòctones és un dels elements més característics de la gastronomia de l'Empordà: la cuina de 'Mar i muntanya' que fusiona en plats plens de sabors i contrastos tota l'essència del territori, del seu clima i del seu paisatge.

Col·lectius gastronòmics

Els dos principals col·lectius de restauradors de la zona, la Cuina del Vent i la Cuina de l'Empordanet, són els principals exponents d'aquesta cuina d'avantguarda basada en la tradició i els productes de proximitat d'una terra generosa.

Click Me For A Modal