Les xifres

Amb una superfície d’aproximadament 2.000ha la producció mitja de la zona és de 65.000 hl. D'aquesta producció, els vins negres en representen aproximadament el 60%; els rosats, el 17%; els blancs, el 19%, i els vins dolços (les garnatxes i moscatell), el 4% restant. Anualment, els cellers empordanesos comercialitzen uns 6 milions d'ampolles.

El mercat exterior és molt variable i per tant algunes xifres són canviants, tot i que els vins de l'Empordà es van introduint a nous mercats i actualment aproximadament un 15% de la producció es destina a exportació, principalment a Alemanya, Suïssa, Estats Units, Holanda, Noruega, Gran Bretanya, Bèlgica i Dinamarca.

Dades actuals

  • Superfície de vinya inscrita: 1.766 Ha
  • Nombre de viticultors: 268
  • Nombre total de cellers: 51
  • Nombre de cellers elaboradors: 48
  • Nombre de cellers embotelladors: 48
  • Producció total 2018: 71.558 Hl
  • Producció vi emparat DO 2018: 66.608 Hl
  • Vendes vi embotellat 2018: 44.544 Hl
  • Vendes vi embotellat exportació 2018: 4.778 Hl

Històric de dades (PDF)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n’acceptes l’ús. Més informació
ACCEPTAR
Click Me For A Modal