Les xifres

Amb una superfície d’aproximadament 2.000ha la producció mitja de la zona és de 65.000 hl. D'aquesta producció, els vins negres en representen aproximadament el 60%; els rosats, el 17%; els blancs, el 19%, i els vins dolços (les garnatxes i moscatell), el 4% restant. Anualment, els cellers empordanesos comercialitzen uns 6 milions d'ampolles.

El mercat exterior és molt variable i per tant algunes xifres són canviants, tot i que els vins de l'Empordà es van introduint a nous mercats i actualment aproximadament un 15% de la producció es destina a exportació, principalment a Alemanya, Suïssa, Estats Units, Holanda, Noruega, Gran Bretanya, Bèlgica i Dinamarca.

Dades actuals

  • Superfície de vinya inscrita: 1.821 Ha
  • Nombre de viticultors: 261
  • Nombre total de cellers: 51
  • Nombre de cellers elaboradors: 48
  • Nombre de cellers embotelladors: 50
  • Producció total 2020: 50.719 Hl
  • Producció vi emparat DO 2020: 45.738 Hl
  • Vendes vi embotellat 2020: 33.836 Hl
  • Vendes vi embotellat exportació 2020: 3.257 Hl

 

Click Me For A Modal