Empordà, camins de vi

Un viatge pel dia a dia de les persones que fan els vins de la DO Empordà.

Un recorregut per la terra de Dalí i de Pla, per indrets que conserven tresors del romànic, per panoràmiques espectaculars, per la terra de la gastronomia més excepcional del moment, amb exponents com els germans Roca o Ferran Adrià, que representen la gran quantitat de professionals de la restauració i la gastronomia empordanesa i gironina.  
En definitiva, una experiència única a l’entorn del vi, la seva cultura i la seva gastronomia, que convertirà la vostra estada en inoblidable.

 • El camí del Vi de l'Empordà
  Alt Empordà 

  Més informació

  El camí del Vi de l'Empordà

  Alt Empordà

  Empordà, Camins del Vi

  Aquest camí constitueix el primer eix vinícola de l’Empordà.

  Una ruta de referència, imprescindible per descobrir i conèixer cellers, paisatges i vins de la DO Empordà, que ressegueix la zona amb més densitat de vinyar i de cellers elaboradors visitables i amb activitats de tast de vins.
  El Camí del Vi de l’Empordà dibuixa un traç transversal del mar cap a la muntanya. Ofereix de manera diàfana el poder del vinyar com a paisatge dins el paisatge, amb vistes capriciosament banyades de sol i tramuntana.
  Testimoni d’excepció del paper importantíssim que les comunitats monàstiques medievals jugaren en la preservació i evolució del vi empordanès, tant des del punt de vista tècnic com cultural, aquesta ruta uneix els tres principals monestirs romànics segles enrere dedicats a aquesta tasca. De camí cap a aquests punts d’interès s’accedeix al Parc Natural del Cap de Creus i el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera.Empordà, Camins del ViLa ruta proposa també visitar la ciutat de Figueres, centre capital de l’Empordà vitivinícola actual que acull el fantàstic Teatre-Museu Dalí.
  No massa lluny, es troba el majestàtic Castell de Peralada que acull el Museu del Vi, una exposició vitivinícola única amb un pes generacional i històric indubtable. A tocar a Roses, el Centre Enològic Coll de Roses ofereix fer un petit viatge interactiu pel món del vi. I per gaudir d’una vista inigualable de les vinyes vora el mar, podeu visitar Mas Marès, a Roses, i la Finca Garbet, a Colera. El Camí del Vi de l'Empordà Cap a la part de muntanya, pels volts de Cantallops, es poden observar vora les vinyes les espècies vegetals que viuen a tocar dels ceps i participen en la configuració aromàtica dels vins elaborats amb el seu raïm.
  ×
 • El camí d'Enllaç
   

  Més informació

  El camí d'Enllaç

  Empordà, Camins del Vi

  Aquest traçat connecta les dues rutes principals, el Camí del Vi de l’Empordà i el Camí del Vi i el Suro.

  Sense tenir el gruix de punts d’interès vitivinícoles dels altres camins,  constitueix un vertader passeig pel territori empordanès entre la plana i vora el mar.
  Des d’aquest camí s’accedeix al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. A mig recorregut es troben les Ruïnes d’Empúries, indret primigeni que dóna nom a l’Empordà i on les colònies grega i romana iniciaren fa més de vint-i-sis segles el llarg viatge del vi a la zona, avui encara en ple recorregut.
  Els atractius gastronòmics i vinculats amb la natura que es troben a les dues rutes principals també són presents de manera abundant en aquest camí d’enllaç.
  Empordà, Camins del ViCal destacar que l’Empordà està farcit de productes locals d’alt interès gastronòmic i que es poden trobar als restaurants, botigues i mercats. L’arròs de Pals, la ceba de Figueres, la botifarra dolça o els brunyols de l’Empordà en són alguns exemples.
  ×
 • El camí del Vi i el Suro
  Baix Empordà 

  Més informació

  El camí del Vi i el Suro

  Baix Empordà

  Empordà, Camins del Vi

  El Camí del Vi i el Suro constitueix la ruta del sud de la Denominació d’Origen Empordà.

  Amb aquesta ruta es fa palesa la vinculació físicament i tècnicament impertorbable que existeix, des del segle XVIII, entre el vi i el tap de suro com a obturador únic de les ampolles. L’Empordà és l’única zona vinícola històrica on conviuen gran nombre de cellers elaboradors de vi i empreses taperes. A més, l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres ofereix extensions d’alzines sureres de gran atractiu.
  La ruta inclou diversos cellers de la Denominació d’Origen Empordà per visitar i paisatges de vinyar molt atractius. A Palafrugell, s’hi troba el Museu del Suro, recentment renovat.

  El Camí del Vi i el Suro ofereix alhora la possibilitat de practicar senderisme i cicloturisme per gaudir d’unes panoràmiques espectaculars.

  Empordà, Camins del Vi
  Per acabar, la ruta presenta atractius gastronòmics per assaborir els productes i plats locals i equipaments com l’Espai del Peix de Palamós o l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, on gaudir d’activitats, tallers i cursos degustant la gastronomia empordanesa, acompanyada dels vins de la DO Empordà. El Camí del Vi de l'Empordà
  ×
 • Celler del camí del vi de l'Empordà
 • Celler del camí del vi i del suro
 • Interès paisatgístic vinícola
 • Castells i fortificacions
 • Interès paisatgístic surer
 • Triangle dalinià
 • Fundació Josep Pla
Click Me For A Modal