Taps de Finca: el suro de proximitat
© Roger Lleixà. Arxiu d'imatges PTCBG.
Taps de Finca: el suro de proximitat
© Roger Lleixà. Arxiu d'imatges PTCBG.
© Institut Català del Suro
© Institut Català del Suro
Taps de Finca: el suro de proximitat
© Institut Català del Suro
Taps de Finca: el suro de proximitat
© Roger Lleixà. Arxiu d'imatges PTCBG.

Taps de Finca: el suro de proximitat

La marca “Taps de Finca” distingeix els vins de la DO Empordà tapats amb taps de suro procedents de les finques dels municipis de la DO Empordà.

El Consell Regulador de la DO Empordà, l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i el Consorci Forestal de Catalunya, sota els auspicis de l’Institut Català del Suro, tenen la voluntat de fer valdre la confluència singular del suro i la vinya a l’Empordà, i contribuir a recuperar l’explotació del suro autòcton.

Amb aquesta finalitat es posa en marxa una acció que vol tenir continuïtat els propers anys, de manera que els cellers empordanesos tapin, especialment els vins de gamma més alta, amb suro empordanès de la màxima proximitat. La creació de la marca “Taps de Finca” proporciona una diferenciació amb un significat de producte de qualitat, de proximitat i sostenible, que afavoreix la gestió dels boscos surers de l’Empordà.

En concret es persegueixen els objectius següents:

  • Oferir un nou producte vitivinícola de proximitat, en el qual tant el vi com el tap s’han elaborat en el mateix entorn de la DO Empordà.
  • Garantir la regeneració de les masses forestals, tot contribuint a la reducció de risc d’incendi.
  • Augmentar les explotacions forestals de suredes a Catalunya.
  • Defensar els valors ecològics, mediambientals, socials i emocionals del tap de suro.

L’àmbit d’aplicació és la zona emparada i els cellers de la DO Empordà.

Click Me For A Modal