Vins de 18 cellers de la DO Empordà opten a obtenir el certificat de qualitat Girona Excel·lent

26/09/2014
Els vins d'una divuitena de cellers de la Denominació Origen Empordà opten a obtenir el certificat de qualitat Girona Excel·lent. Aquest és un nou segell de qualitat agroalimentari que promouen la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç per tal d’impulsar, promoure i difondre en l’àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat. La poma de Girona, l'arròs de pals, les galetes, els fesols de Santa Pau, les anxoves de l'Escala o els vins i olis de la DO Empordà formen part dels vuit sectors de productes que poden optar al segell de qualitat gironí. 

Per escollir els vins que obtindran aquesta catalogació, s'ha realitzat un tast a cegues de vins de la DO Empordà a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà. El jurat l'ha presidit el vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer, i l'han format el president de la Cambra de Comerç, Domènech Espadalé; el delegat d'Empresa i Ocupació de la Generalitat a Girona, Ferran Roquer; Josep Roca, sommelier del restaurant el Celler de Can Roca i director del jurat de Cuiners amb estrella Michelin; els directors dels jurats tècnics de vi i oli Agustí Ensesa, mestre cellerer, sommelier i i Víctor Casanovas, representant del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, respectivament; Alex Pairó (sommelier del Casamar, de Llafranc); Toni Gata (sommelier del Miramar, de Llançà); Montse Lao (sommelier de Ca l'Arpa, de Banyoles), Joan Juncà (sommelier de Ca l'Enric, de la Vall de Bianya); i Josep Maria Quadrat (sommelier).

A mitjans d'octubre a Barcelona, es faran públics els vins de la DO Empordà que hagin aconseguit la marca de qualitat, durant la celebració de la Fira Mercat de Mercats, una fira especialitzada en producte on milers de ciutadans catalans i estrangers van a tastar i degustar els productes catalans. 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal