
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler convidat i 4 Masterclasses, especialment adreçades per als amants dels grans vins DO Empordà.
Enguany, els cellers empordanesos no s’han volgut perdre la celebració dels 17 anys de fira i els 50 anys de la DO Empordà, i han confirmat la seva participació un total de 30 cellers del territori i un convidat de Côte du Roussillon. Arrels del Vi ofereix tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un magnífic entorn, sota els pins i vora el mar Mediterrani, la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers del territori i de comprar a preu de celler els excel·lents vins empordanesos, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla. Arrels del Vi permet assistir al públic general en un format de fira tradicionalment obert de forma exclusiva a professionals. Les entrades a Arrels del Vi es poden comprar anticipadament a: https://arrelsdelvi.com/
Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de l’Empordà oberta al públic general amb disset edicions a Sant Martí d’Empúries i quatre a Barcelona.
Enguany l’equip d’Arrels del Vi està feliç de veure que la fira continua creixent amb un total de 46 expositors que han confiat en el públic fidel i de qualitat d’Arrels del Vi. A més s’han dissenyat 4 Masterclasses amb aforament molt limitat, especialment pensades per als grans amants dels vins DO Empordà. Abernethy ho explica: “Estem feliços de la confiança dipositada any rere any en Arrels del Vi per part dels cellers i d’altres expositors km 0 relacionats amb el món del vi i de la gastronomia del territori. Cada cop som més els que participem per fer d’Arrels del Vi la cita vitivinícola més esperada de l’Empordà.
Així mateix, l’equip d’Arrels del Vi continua treballant perquè l’experiència del nostre públic millori any rere any, i enguany hem dissenyat quatre exclusives Masterclasses, amb aforament molt limitat que ens fan especial il·lusió: un Tast Vertical del Celler Vinyes dels Aspres amb David Moles, un Tast Vertical del Celler Martí Fabra amb Joan Fabra i dues Masteclasses La Garnatxa de l’Empordà i altres dolços amb DO amb Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier. Les Masterclasses han creat molta expectativa i les entrades amb Masterclass estan pràcticament esgotades. Recomanem fer la compra anticipada a la nostra web arrelsdelvi,com per poder gaudir d’Arrels del Vi i també d’aquestes Masterclasses tan especials”.
Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala i de la DO Empordà, han confirmat la seva participació en la celebració dels 17 anys de la fira i els 50 anys de la DO Empordà més expositors que mai, un total de 46, dels quals 31 són cellers (21 cellers de la DO Empordà, 8 cellers independents empordanesos i 1 celler convidat de la Côte du Roussillon), que presentaran varietats de vins de gamma alta.
Arrels del Vi 2025 comptarà amb els següents grans productors de la DO Empordà: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Celler Castelló - Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Mas Romeu, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Oller, Mas Vida Celler, Pere Guardiola, Surrealista, Tocat de l’Ala, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots. Així com amb els cellers independents del territori empordanès: Apasitolento Viticultor, Celler Eccocivi, Celler la Gutina, Celler López Schlecht, Cellers de Madremanya, Somni d’istiu, Vins de Taller i Viticultors Muixach. I el celler convidat de Côte du Roussillon, Clos Cérianne.
Enguany a Arrels del Vi participen les ja tradicionals tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda i els següents productors formatgers: Artesans dels Avalls, Formatges Valls de Camprodon i Pasturabosc. A més gaudirem de la proposta del “show” degustatiu d’ostres Ostrens, de l’Oli d’en Grau, l’Oli de Ventalló i de les conserves EscabetxArt. També comptem amb els següents expositors km 0: Amüse, Aysa Atelier, GerArt, Levid Cosmetics, Upcycling Bottles, Van-Van La Roulotte i Vent de Nord.
Per als més petits torna Arrels Kids, taller per a nenes i nens per pintar amb vi dirigit per Tinta i Vi, dissabte de 18h a 19h i diumenge de 13h a 14h. I el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries ofereix enguany per a tots els assistents a Arrels del Vi una visita guiada a les 16h, dissabte i diumenge.
MASTERCLASSES ARRELS DEL VI 2025
DISSABTE 7 DE JUNY
Tast Vertical del Celler Vinyes dels Aspres, de 13h a 14h
Un tast vertical del vi que més cops ha guanyat els Premis d’Arrels del Vi, el Blanc del Aspres, de Vinyes dels Aspres, presentat per David Molas, l’ànima del celler.
La Garnatxa de l’Empordà i altres dolços amb DO, de 18h a 19h
Tast de vins dolços i Garnatxes de l’Empordà per explorar els diferents mètodes d’elaboració i criança a càrrec de la Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier.
DIUMENGE 8 DE JUNY
Tast Vertical del Celler Martí Fabra de 13h a 14h
Un tast vertical del mític Masia Carreras Negre del Celler Martí Fabra, a càrrec del seu enigmàtic i modest creador, Joan Fabra.
La Garnatxa de l’Empordà i altres dolços amb DO de 18h a 19h
Tast de vins dolços i Garnatxes de l’Empordà per explorar els diferents mètodes d’elaboració i criança a càrrec de la Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier.
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...