Excel·lent per a 107 vins empordanesos a la Guia de Vins de Catalunya 2015

12/12/2014

La Guia de Vins de Catalunya 2015 ha qualificat d'excel·lents un total de 107 vins de la Denominació d'Origen Empordà. Per varietats, aconsegueixen la màxima qualificació un total de 38 negres, 33 blancs, 23 dolços i 13 rosats. Aquestes dades representen un increment respecte als 102 vins empordanesos que van obtenir aquesta puntuació en la publicació del 2014.

 
Dos vins de la DO Empordà han estat escollits com els millors a les categories de vi rosat i vi dolç. Concretament, el millor vi rosat ha estat per a Vinya del Metge 2013', de Cellers d'en Guilla, que l'any passat ja va ser escollit com a millor vi rosat de Catalunya en la Guia de Vins de Catalunya 2014. Per la seva banda, el Vi Dolç Ranci, de Mas Estela, ha estat reconegut com a millor vi dolç de la nova edició. De totes les varietats, el vi empordanès que aconsegueix una millor nota és el vi blanc Masia Carreras Blanc, del Celler Martí i Farbra, que ha estat puntuat amb un 9,75. 
 
Un total de 24 de cellers empordanesos aconsegueixen l'excel·lent per un o més dels seus vins: La Vinyeta; Vinyes d'Olivardots; Masia Serra; Can Sais; Martí i Frabra; Cellers d'en Guilla; Celler d'Espolla; Archè Pagès: Celler de Garriguella; Peralada; Mas Oller; Roig Parals; Marià Pagès; Pere Guardiola; Vinyes dels Aspres; Mas Llunes; Mas Estela; Vinícola del Nordest; Masia Serra; Espelt Viticultors; Masetplana; Oliveda; Mas Patiràs i Bodegas Trobat. 
 
La Guia de Vins de Catalunya inclou més de 1.500 referències de vins catalans que són puntuats a partir de tastos a cegues i diferencials realitzats pels promotors de la publicació Jordi Alcover i Sílvia Naranjo amb la col·laboració de Jordi Abellán. Aquesta del 2015 és la setena edició de la guia.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal