Els vins de la DO Empordà triomfen al concurs Girovi amb nou medalles d'or

29/03/2015

Els vins de la DO Empordà han obtingut un molt bon resultat en el concurs Giroví 2015 que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Girona. Els vins empordanesos han aconseguit nou medalles d'or a les categories de vins blancs joves, vins blancs fusta, vins dolços, rosats, vins negres amb màxim 6 mesos criança, vins negres criança i vins negres reserva. Aquí podeu consultar tot el llistat de guanyadors de les Medalles del Giroví 2015. I aquí els guanyadors de les Fulles del Giroví 2015. 

El Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi va ser creat l'any 1995 per Agustí Ensesa, fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès. Està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya. L'escola de Tastavins del Gironès assumeix la responsabilitat de l'organització i el desenvolupament del concurs. Es conta amb la col.laboració de l'Institut Català del Suro i RETECORK-Xarxa Europea de Territoris Surers i el recolzament de l'Associació Catalana de Sommeliers.

Girovi es distingeix d'altres concursos similars per dos factors que el fan atípic. D'una banda, s'hi presenten vins i caves de totes les Denominacions d'Origen de Catalunya, quan el més habitual és que en cadascuna d'aquestes regions s'organitzin certamens d'aquesta mena només per als vins d'aquella zona. D'altra banda, el jurat el formen tant experts del sector vitivinícola -enòlegs, sommeliers, cellerers, professors i alumnes de l'Escola d'Hostaleria, venedors, distribuïdors, restauradors...-, com simples aficionats, persones que no es dediquen professionalment al món del vi però que han fet cursos de tast o que són reconeguts per l'organització pel seu bon criteri en aquesta funció. Aquesta barreja entre l'opinió dels professionals i dels consumidors és especialment valorada pels cellers que presenten els seus vins al concurs, que cada any són més.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal