Unes 200 persones tornen a fer el cim amb la DO Empordà

01/08/2011

Unes dues-centes persones van tornar a fer el cim del Puigmal, juntament amb la Denominació d’Origen Empordà, aquest diumenge 31 de juliol. Una convocatòria oberta a tothom que va ser organitzada pel Consell Regulador amb el suport del Club Alpí Palamós per fer un “tast d’alçada” de vins de l’Empordà al cim del Puigmal (2.909,6 metres). Aquesta proposta original va ser molt ben acollida per part d’uns 200 participants que van enfilar el camí del cim ben aviat. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar per segon any consecutiu els vins de l’Empordà al punt més alt d’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya i el sostre de les comarques gironines.

La convocatòria va tornar a repetir l’èxit de l’any passat. Malgrat les inclemències del temps d’aquests darrers dies, la jornada va ser esplèndida i el sol va lluir tot el dia. Els assistents, amants del vi i de la muntanya, van poder fer un tast i gaudir d’unes vistes magnífiques ja que els 16 cellers participants van pujar alguns dels seus millors productes. A més, l’organització va repartir unes copes commemoratives per tal de poder fer el tast un cop assolit el cim.

Des del Consell Regulador de la DO Empordà es valora molt positivament l’experiència i tant pel nombre d’assistents com pel bon ambient sembla que aquesta activitat enològica i lúdico-festiva tindrà continuïtat en el futur. A més, s’estudiarà la possibilitat de “comptar amb alguna sorpresa al cim”. 

L’esdeveniment és també un senyal del dinamisme de la DO Empordà, integrada en bona part per cellers joves, i una crida informal sobre el caràcter saludable del vi. També vol posar sobre la taula el vi de l’Empordà com a vi d’alçada, a més de ser el vi dels gironins.

Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. El cim es va fer pels voltants del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins. Posteriorment es va organitzar el dinar i a les 16 h s’iniciava el retorn cap al Coll de Fontalba, punt d’inici de l’expedició.

Cellers participants

Els 16 cellers que van participar en aquesta ascensió van ser:

*lavinyeta(Mollet de Peralada) amb el vi Llavors 2009

Bodegas Trobat(Garriguella) amb Amat Blanc Sauvignon 2010

Celler Arché Pagés(Capmany) amb Bonfill 2006

Celler Can Sais(Vall·llobrega) amb Gregal 2010

Celler Cooperatiu d’Espolla (Espolla) amb Espolla Garnatxa Gran Reserva

Celler Gelamà(Vilajuïga) amb Macabeu 2010

Celler Martí Fabra (Sant Climent Sescebes) amb Masia Carreras blanc 2009

Cooperativa de Garriguella (Garriguella) amb Garriguella criança 2008

Empordàlia (Pau) amb Empordàlia Samsó 2009

Mas Pòlit amb MasPòlit 2009

Oliver Conti(Capmany) amb Treyu 2010

Pere Guardiola(Capmany) amb Anhel 2010

Roig Parals(Mollet de Peralada) amb La Botera 2008

Terra Remota (Sant Climent Sescebes) amb Clos Adrien 2008

Vinyes dels Aspres(Cantallops) amb Negre dels Aspres 2007

Vinyes d’Olivardots (Capmany) amb Gresa 2010

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal