
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà i Temporada Alta han signat un acord de col·laboració per promoure i donar visibilitat als vins empordanesos durant la celebració del festival de tardor de Catalunya. El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, han formalitzat aquest matí el conveni de col·laboració entre vinyes empordaneses.
Segons l’acord signat, els vins empordanesos protagonitzaran els brindis posteriors a set de les estrenes que programa el festival: 73 raons per deixar-te, de Guillem Clua i Jordi Cornudella dirigit per Elisenda Roca, Ubu i la comissió de la veritat, dirigit per William Kentridge, Mesura per mesura dirigida per Declan Donnellan, El matrimoni de Maria Braun, dirigida per Thomas Ostermaier, Last tango in Berlin, amb Ute Lemper, Patetisme il·lustrat, de Carlos Santos i The valley of Astonishment, de Peter Brook.
El conveni de col·laboració estableix també que el Consell Regulador de la DO Empordà s’incorpora al Club de Mecenatge de Temporada Alta, reafirmant el compromís dels cellers empordanesos amb la dinamització cultural del país. L'acord permet sumar esforços i sinergies entre dos actors emergents que impulsen la cultura a les comarques gironines a través de les seves respectives disciplines: les arts escèniques i el vi. Precisament, el club de mecenatge del festival és un pilar de Temporada Alta que permet enfortir els vincles de les empreses amb el territori gràcies a un esdeveniment de primer nivell que dinamitza l’economia i enforteix el teixit cultural del país.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...