
El Consell Regulador ha lliurat el guardó ‘Bacus Emporità’ al sommelier de Can Roca i el ‘Lledoner d’Or’ al xef i propietari de l’Hotel Empordà.
El sommelier del celler de Can Roca com a persona o institució que ha destacat en la difusió dels vins de l’Empordà. El guardó lliurat és una reproducció del bust de marbre del déu Bacus trobat el 2006 al jaciment d'Empúries i que està datat entre els segles I i II dC. D’altra banda, el xef i cuiner de l’Hotel Empordà ha estat distingit amb el ‘Lledoner d’Or’ d'enguany per l’aposta que sempre ha realitzat l’històric i prestigiós establiment figuerenc pels vins de la denominació empordanesa. El guardó lliurat és una litografia amb motius vitivinícoles.
El lliurament d’aquests guardons va tenir lloc a Vall-llobrega durant un sopar que tancava la Festa de la Verema de la DO Empordà que es va celebrar ahir a la mateixa població del Baix Empordà. La plaça de la vila del municipi va acollir l’acte central de la festivitat amb la tradicional premsa del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves
de l’Empordà.
L’escriptor José Luis Gallego va fer el pregó de la festa de la Festa de la Verema que enguany estava dedicada a la pagesia de Vall-llobrega. L’actuació de Peace Bubble i un tast de vins dels cellers del Baix Empordà van tancar la tradicional activitat que té lloc durant la verema a les vinyes empordanses.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...