Mantenint la tendència dels últims anys, els cellers de la Denominació d’Origen Empordà han tornat a assolir els seus millors resultats en la nova edició de la Guia Peñín. En la publicació corresponent al 2016, un total de 68 vins empordanesos aconsegueixen l’excel·lent (entre 90 i 94 punts).
Aquesta xifra representa un notable increment respecte els 43 excel·lents assolits per vins empordanesos en l’edició vigent del 2015. I aquest increment encara és més evident si es compara amb les notes d’ara fa una dècada quan només un vi empordanès arribava als 90 punts a la Guia Peñín del 2005.
Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la denominació, acaparen la majoria d’excel·lents a la Guia Peñín del 2016, amb 40 dels 68. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 17 excel·lents, i cal remarcar també les bones puntuacions dels vins dolços amb una desena de vins amb més de 90 punts.
Els vins més ben puntuats
Els vins més ben valorats de la denominació empordanesa obtenen 94 punts. Es tracta del vi negre Finca Garbet 2007, del celler Peralada, i el vi dolç Ino, del celler Masia Serra. Amb 93 punts, trobem tres vins de Vinyes d’Olivardots (Gresa 2009, VD’O 1.10 i VD’O 7.13) i un vi del celler Espelt (Comabruna 2011).
El celler que aconsegueix més excel·lents és Peralada amb 14 vins, seguit de Vinyes d’Olivardots, amb 7 vins amb aquesta nota. En total, una quinzena de cellers empordanesos situen dos o més dels seus vins en la categoria d’excel·lents: Peralada, Vinyes d’Olivardots, Masia Serra, Martí i Fabra, Archè Pagés, Oliver Conti, Espelt, Mas Llunes, Mas Oller, Vinyes dels Aspres, Cooperativa de Garriguella, Celler Cooperatiu d’Espolla, Clos d’Agon, Roig Parals, Sota els Àngels i La Vinyeta.
Pel que a a la categoria de vi molt bo, amb notes que van dels 85 als 89 punts, els cellers empordanesos aconsegueixen aquesta qualificació per a 141 vins. Més del 90% dels vins empordanesos valorats a la Guia Peñín 2016 obtenen la nota d’excel·lent o molt bo.
El Consell Regulador de la DO Empordà valora molt positivament aquests resultats que tornen a evidenciar la millora qualitativa que han experimentat els vins empordanesos en la última dècada. La DO Empordà recull els fruits del nou model de negoci que aplica des de fa més d'una dècada basat en les produccions de qualitat, generalment més petites i amb major pes de les varietats autòctones.
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...