Palamós acull la Festa de la Verema de la DO Empordà

01/09/2011

La Festa de la Verema de la Denominació d’Origen Empordà 2011 se celebrarà aquest cap de setmana a diversos indrets de la vila de Palamós.

En aquesta edició, la Festa, que organitza conjuntament el Consell Regulador de la DO Empordà i l’Ajuntament de Palamós, està dedicada a la història i la tradició de les tavernes d’aquesta població marinera. Els actes arrencaran divendres 2 de setembre amb un tast de vins dels cellers de la zona al Parc del Convent dels Agustins. Entre les activitats programades per a tot el cap de setmana, cal destacar els tasts guiats, les visites als cellers Brugarol i Can Sais i, sobretot, el maridatge de vins al nou Espai del Peix, situat a la llotja del port. Aquesta és una nova proposta anomenada Cuina de Maridatge que tindrà lloc dissabte, de dues a tres del migdia i de nou a deu del vespre, i diumenge al migdia, i permetrà als assistents conèixer i tastar receptes de plats mariners acompanyades dels vins de nova producció de la DO Empordà més adients. A més, al llarg de tot el cap de setmana, els tretze bars de tapes del barri vell de Palamós serviran vins empordanesos amb els seus plats.

L’Esplanada del Port serà l’escenari dels actes centrals d’unes jornades que clouran diumenge 4 a les sis de la tarda, amb la tradicional premsada del nou most, a càrrec de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, a més dels parlaments de les autoritats, entre les que cal destacar la presència de Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i el pregó de la mà de l’escriptor i rapsode palamosí Josepmiquel Servià. La diada finalitzarà amb un concert de música tradicional amb el grup La Mar Sonada acompanyat d’un tast de vins de l’Empordà.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal