La Festa de la Verema de la Denominació d’Origen Empordà 2011 se celebrarà aquest cap de setmana a diversos indrets de la vila de Palamós.
En aquesta edició, la Festa, que organitza conjuntament el Consell Regulador de la DO Empordà i l’Ajuntament de Palamós, està dedicada a la història i la tradició de les tavernes d’aquesta població marinera. Els actes arrencaran divendres 2 de setembre amb un tast de vins dels cellers de la zona al Parc del Convent dels Agustins. Entre les activitats programades per a tot el cap de setmana, cal destacar els tasts guiats, les visites als cellers Brugarol i Can Sais i, sobretot, el maridatge de vins al nou Espai del Peix, situat a la llotja del port. Aquesta és una nova proposta anomenada Cuina de Maridatge que tindrà lloc dissabte, de dues a tres del migdia i de nou a deu del vespre, i diumenge al migdia, i permetrà als assistents conèixer i tastar receptes de plats mariners acompanyades dels vins de nova producció de la DO Empordà més adients. A més, al llarg de tot el cap de setmana, els tretze bars de tapes del barri vell de Palamós serviran vins empordanesos amb els seus plats.
L’Esplanada del Port serà l’escenari dels actes centrals d’unes jornades que clouran diumenge 4 a les sis de la tarda, amb la tradicional premsada del nou most, a càrrec de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, a més dels parlaments de les autoritats, entre les que cal destacar la presència de Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i el pregó de la mà de l’escriptor i rapsode palamosí Josepmiquel Servià. La diada finalitzarà amb un concert de música tradicional amb el grup La Mar Sonada acompanyat d’un tast de vins de l’Empordà.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...