
Excel·lents resultats dels vins de la DO Empordà al prestigiós concurs internacional 'Grenaches du Monde' que s'ha celebrat aquests dies a la DO Campo de Borja, a Saragossa. Per primera vegada, la DO Empordà és la denominació que aconsegueix més medalles d'or, superant totes les denominacions de diversos països que es participen al conurs. Concretament, la DO Empordà aconsegueix 9 medalles d'or, per davant de la DO Cariñena (8) i la DO Calatayud i Terra Alta (6).
Els vins empordanesos que han rebut la Medalla d'Or, la màxima distinció d'aquest concurs, són: Airam (Espelt Viticultors); Mas llunes Garnatxa; Empordà Ambre (Mas Llunes); Perelada Només 2015 (Perelada); Sereno (La Vinyeta); Sols (La Vinyeta); Sinols, Garnatxa d'Empordà (Empordàlia); Sol i serena (Cooperativa Espolla); Vins de postal, Bassedes 2011 (Cooperativa d'Espolla); Vinya del metge (Cellers d'en guilla)
El jurat també ha reconegut altres tres vins empordanesos amb la Medalla de Plata: Blanc dels Aspres 2014(Vinyes dels Aspres); Dolç de Gerisena (Cooperativa de Garriguella); Gerisena Blanc 2015 (Cooperativa de Garriguella); Garnatxa de l'Empordà (Espelt Viticultors); Old vinyes garnatxa 2014; (Espelt Viticultors) i Nivia 2014 (Mas llunes). I tres vins més han aconseguir la Medalla de Bronze: Amic 2014 (Bodegas Clos d'agon); Garnatxa de cellers d'en Guilla (Cellers d'en Guilla) i Lledoner roig (Espelt Viticultors).
Centenars de vins catalans, espanyols, francesos, italians o grecs s'havien presentant al concurs que té per objectiu prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals i afavorir la promoció dels vins de qualitat procedents d’aquesta varietat. La participació és oberta exclusivament a vins elaborats amb la varietat garnatxa (en un mínim d’un 60%), amb denominació d'origen geogràfic i procedents de qualsevol país o regió vitivinícola del món. Per primer cop, la celebració del concurs ha tingut lloc fora de França, on va néixer el certamen.
La garnatxa és una de les varietats tradicionals a les vinyes empordaneses, juntament amb la carinyena o samsó. Des de fa anys, els cellers empordanesos aposten per les varietats locals com el Lledoner -nom autòcton de la garnatxa- que actualment és la varietat més plantada a la DO Empordà. En els darrers cinc anys, un 73% de les vinyes plantades són varietats autòctones, principalment garnatxa blanca i negre.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...