Els vins de la DO Empordà triomfen al Concurs 'Grenaches du Monde'

06/02/2016

Excel·lents resultats dels vins de la DO Empordà al prestigiós concurs internacional 'Grenaches du Monde' que s'ha celebrat aquests dies a la DO Campo de Borja, a Saragossa. Per primera vegada, la DO Empordà és la denominació que aconsegueix més medalles d'or, superant totes les denominacions de diversos països que es participen al conurs. Concretament, la DO Empordà aconsegueix 9 medalles d'or, per davant de la DO Cariñena (8) i la DO Calatayud i Terra Alta (6).

Els vins empordanesos que han rebut la Medalla d'Or, la màxima distinció d'aquest concurs, són: Airam (Espelt Viticultors); Mas llunes Garnatxa; Empordà Ambre (Mas Llunes); Perelada Només 2015 (Perelada); Sereno (La Vinyeta); Sols (La Vinyeta); Sinols, Garnatxa d'Empordà (Empordàlia); Sol i serena (Cooperativa Espolla); Vins de postal, Bassedes 2011 (Cooperativa d'Espolla); Vinya del metge (Cellers d'en guilla)

El jurat també ha reconegut altres tres vins empordanesos amb la Medalla de Plata: Blanc dels Aspres 2014(Vinyes dels Aspres); Dolç de Gerisena (Cooperativa de Garriguella); Gerisena Blanc 2015 (Cooperativa de Garriguella); Garnatxa de l'Empordà (Espelt Viticultors); Old vinyes garnatxa 2014; (Espelt Viticultors) i Nivia 2014 (Mas llunes). I tres vins més han aconseguir la Medalla de Bronze: Amic 2014 (Bodegas Clos d'agon); Garnatxa de cellers d'en Guilla (Cellers d'en Guilla) i Lledoner roig (Espelt Viticultors).

Centenars de vins catalans, espanyols, francesos, italians o grecs s'havien presentant al concurs que té per objectiu prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals i afavorir la promoció dels vins de qualitat procedents d’aquesta varietat. La participació és oberta exclusivament a vins elaborats amb la varietat garnatxa (en un mínim d’un 60%), amb denominació d'origen geogràfic i procedents de qualsevol país o regió vitivinícola del món. Per primer cop, la celebració del concurs ha tingut lloc fora de França, on va néixer el certamen.

La garnatxa és una de les varietats tradicionals a les vinyes empordaneses, juntament amb la carinyena o samsó. Des de fa anys, els cellers empordanesos aposten per les varietats locals com el Lledoner -nom autòcton de la garnatxa- que actualment és la varietat més plantada a la DO Empordà. En els darrers cinc anys, un 73% de les vinyes plantades són varietats autòctones, principalment garnatxa blanca i negre. 

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal