
Prop de 500 professionals del mon del vi han assistit a la V Jornada de Vins de la DO Empordà que ha tingut lloc a Mas Marroch. La jornada ha permès tastar en un mateix espai i en una mateixa tarda els vins dels 28 cellers empordanesos que han participat en l'activitat promocional.
Durant aquesta jornada i a través de diverses iniciatives, la DO Empordà ha volgut posar en valor la seva tradició vinícola a través dels seus vins històrics. Una de les activitats més destacades ha estat el tast guiat de vins històrics de l'Empordà a càrrec de Josep Roca. Amb la vuitantena de places esgotades des de fa setmanes, el sommelier del Celler de Can Roca ha conduït un tast per la història de la viticultura empordanesa, amb vins corresponents a anyades del 1981 al 2005, dels cellers Vinyes dels Aspres, Mas Vida, Masia Serra, Celler Cooperatiu d’Espolla, Mas Estela, Castell de Peralada, Oliveda, Celler Martí Fabra i Cellers Santamaria. (Us adjuntem la relació de vins i anyades).
A banda del tast històric de Josep Roca, els cellers empordanesos també han exposat durant la jornada algunes de les ampolles més antigues que conserven de les seves produccions.
La V Jornada Vins de la DO Empordà serveix per presentar els vins empordanesos a professionals del sector de l’hostaleria, sommeliers, distribuïdors i representants de botigues especialitzades. La DO Empordà organitza bianualment aquestes jornades a Girona i Barcelona per donar a conèixer els seus vins i reforçar el seu posicionament en el mercat.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...