Prop d'un miler de persones participen en la Festa de la Verema a Palamós

05/09/2011

La Festa de la Verema de la Denominació d’Origen Empordà 2011 s’ha celebrat aquest cap de setmana a Palamós i ha comptat amb la participació de prop d’un miler de persones que es van aplegar per gaudir de l’acte central de la celebració. El president del Consell Regulador de la D.O. Empordà, JosepBlanch, va aprofitar l’acte per anunciar que enguany la climatologia ha estat molt favorable per a la vinya i que es preveu la producció d’uns 8 milions de litres de vi, un 15% més que al 2010.

L’acte central de la festa va tenir lloc diumenge 4 de setembre a l’Esplanada del Port, amb la premsada del nou most protagonitzada per la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà. El president del Consell Regulador de la D.O Empordà, Josep Blanch, va destacar el fet s’hagin produït pluges abundoses a la primavera, el què ha permès que la vinya no patís estrès hídric. El president va anunciar que per a aquesta temporada s’espera “una de les millors veremes dels darrers anys” i que la qualitat s’estima que serà “molt bona o fins i tot excel·lent”. L’acte va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, que va destacar la importància de donar a conèixer el vi de casa nostra arreu.

 Aquesta edició de la Festa, que ha organitzat conjuntament el ConsellRegulador de la DO Empordà i l’Ajuntament de Palamós, ha estat dedicada a la història i a la tradició de les tavernes d’aquesta població marinera. Els responsables de la D.O. Empordàhan destacat la gran participació que van tenir les activitats paral·leles que es van organitzar durant tot el cap de setmana: des del les visites als cellers Brugarol i Can Sais, els tasts guiat de vins amb la participació de nou cellers, la cuina de maridatge a l’espai del Peix i el concert final de festa a càrrec del grup La Mar Sonada. Precisament, la Cuina de Maridatge era una de les novetats d’aquesta edició i va permetre els assistents conèixer i tastar receptes de plats mariners acompanyades dels vins de nova producció de la DO Empordà més adients. A més, al llarg de tot el cap de setmana, els tretze bars de tapes del barri vell de Palamós han servit vins empordanesos amb els seus plats.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal