La Festa de la Verema de la Denominació d’Origen Empordà 2011 s’ha celebrat aquest cap de setmana a Palamós i ha comptat amb la participació de prop d’un miler de persones que es van aplegar per gaudir de l’acte central de la celebració. El president del Consell Regulador de la D.O. Empordà, JosepBlanch, va aprofitar l’acte per anunciar que enguany la climatologia ha estat molt favorable per a la vinya i que es preveu la producció d’uns 8 milions de litres de vi, un 15% més que al 2010.
L’acte central de la festa va tenir lloc diumenge 4 de setembre a l’Esplanada del Port, amb la premsada del nou most protagonitzada per la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà. El president del Consell Regulador de la D.O Empordà, Josep Blanch, va destacar el fet s’hagin produït pluges abundoses a la primavera, el què ha permès que la vinya no patís estrès hídric. El president va anunciar que per a aquesta temporada s’espera “una de les millors veremes dels darrers anys” i que la qualitat s’estima que serà “molt bona o fins i tot excel·lent”. L’acte va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, que va destacar la importància de donar a conèixer el vi de casa nostra arreu.
Aquesta edició de la Festa, que ha organitzat conjuntament el ConsellRegulador de la DO Empordà i l’Ajuntament de Palamós, ha estat dedicada a la història i a la tradició de les tavernes d’aquesta població marinera. Els responsables de la D.O. Empordàhan destacat la gran participació que van tenir les activitats paral·leles que es van organitzar durant tot el cap de setmana: des del les visites als cellers Brugarol i Can Sais, els tasts guiat de vins amb la participació de nou cellers, la cuina de maridatge a l’espai del Peix i el concert final de festa a càrrec del grup La Mar Sonada. Precisament, la Cuina de Maridatge era una de les novetats d’aquesta edició i va permetre els assistents conèixer i tastar receptes de plats mariners acompanyades dels vins de nova producció de la DO Empordà més adients. A més, al llarg de tot el cap de setmana, els tretze bars de tapes del barri vell de Palamós han servit vins empordanesos amb els seus plats.
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...