Maridatges, tallers de còctels i una fira a la segona 'Jornada Vi Dolç Empordà'

30/04/2016

El Consell Regulador de la DO Empordà organitza aquest dissabte 7 de maig a Figueres la segona edició de la ‘Jornada Vi Dolç Empordà’, una proposta monogràfica dedicada als seus genuïns i prestigiosos vins dolços. La iniciativa inclou sessions de maridatges, una fira de venda i degustació i tallers de còctels. Amb aquesta iniciativa, la DO Empordà pretén reivindicar aquests genuïns i prestigiosos vins empordanesos, mostrar la seva versatilitat com a beguda i promoure el seu consum. La jornada proposa experiències als seus visitants per donar a conèixer les aplicacions gastronòmiques dels vins dolços i visualitzar les seves possibilitats com a beguda social de referència en aperitius, postres i reunions o celebracions.

La jornada inclou quatre sessions de maridatges de vins dolços amb aperitius salats i postres. Les sessions, d'uns 45 minuts de durada, tindran lloc al saló de descans del Teatre Municipal El Jardí de Figueres, al matí i a la tarda. A cada sessió es tastaran tres vins dolços que es maridaran amb tres tapes. Els maridatges han estat elaborats pels sommeliers Clara Antúnez i Joan Benejam que també dirigiran les sessions. Els sommeliers han escollit moscatells, garnatxes joves i garnatxes soleres de cellers de la DO Empordà per maridar amb productes amb el segell 'Girona Excel·lent' i altres aliments de gran qualitat de productors empordanesos.

Fira a la Rambla

Una altra de les activitats destacades del ‘Vi Dolç Empordà’ és la fira de venda i degustació de vins dolços que tindrà lloc, de les 17.00H a les 21.00H, a la Rambla de Figueres. A la fira es podran degustar els vins dolços d’una desena de cellers DO Empordà i maridar-los amb altres productes.

Tallers de còctels de Gerard Ruiz, David Carreras i Manel Vehí

Una de les novetats d’enguany és la programació de tallers de còctels elaborats amb vi dolç que també tindran lloc a la Rambla durant la tarda del dissabte. Els bartenders gironins Gerard Ruiz (Cocktail Time), David Carreras (Maverick Cocktail Bar) i Manel Vehí (Boia Nit / DOBLE) seran els encarregats d’impartir aquests tallers. En aquesta edició també s’ha programat un taller familiar de còctels sense alchohol elaborats amb most.

Justament, ahir diumenge, els visitants a les Fires i Festes de Santa Creu de Figueres ja van gaudir de les demostracions en directe d’elaboració de còctels a càrrec de Gerard Ruiz a l’estand de la DO Empordà a la Rambla de Figueres. Prop d’un miler de persones van assistir a les diferents sessions que van tenir lloc durant tot el dia.

Organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, el Departament d’Agricultura i la Diputació de Girona, la jornada pretén per difondre els vins dolços de l'Empordà i promoure l'ús social d'uns vins únics i singulars, que en els darrers anys han recollit diversos reconeixements per la seva gran qualitat.

Compra d’entrades

Les entrades, tant pels maridatges com pels tallers, es poden comprar al web de la DO Empordà www.doemporda.cat a un preu de 5 euros. L’entrada a la fira és gratuïta i es podran adquirir tiquets de degustació a un preu de 5 euros. El taller familiar és gratuït però cal inscriure’s obligatòriament a info@doemporda.cat abans del 6 e maig al matí.

Compra aquí les teves entrades

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal