
Diumenge 31 de juliol es farà el 7è tast de vins al cim del Puigmal , a gairebé 3.000 metres d'alçada. Hi participaran cellers de la DO Empordà amb un objectiu comú: situar els vins de la DO Empordà al sostre de Girona. Un gest simbòlic que vol posar de manifest l'esforç dels productors empordanesos per millorar els seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible.
Una tretzena de cellers empordanesos participen en aquesta setena edició són: AV Bodeguers, Arché Pagès, Can Sais, Cooperatiu d'Espolla, Gerisena, Martí Fabra, Masetplana, Espelt Viticultrs, Gelamà, Oliveda, Mas Llunes, Vinyes d'Olivardots i Vinyes dels Aspres.
Inscripcions i preus
Es poden gestionar a través del web de la DO Empordà (www.doemporda.cat), omplint el formulari que hi trobareu. El preu de l’activitat és de 7€ per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya. Els que disposen d’assegurança només han d’abonar 5€. En cas de mal temps, l’activitat s’ajornarà fins al diumenge 7 d’agost (s’avisarà els inscrits)
Inscripcions de 7€ per a persones sense assegurança
Inscripcions de 5€ per a persones amb assegurança
Horaris
Després de les inscripcions, la jornada s'iniciarà a les nou del matí amb la sortida des del Coll de Fontalba. Cap a les dotze, hi ha prevista l'arribada al cim on es realitzarà la inauguració del tast de vins. Durant la baixada, a mig recorregut, s’oferirà un avituallament de vins dolços dels cellers participants i fruits secs a càrrec de Fruits Secs Tulsà.
Recomanacions
Cal tenir una preparació física mínima, ja l'activitat inclou una tres hores d'ascens i dues de descens. Cal dur roba, calçat i mitjons adequats. Així mateix cal portar menjar de ruta (esmorzar i dinar), bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial, cantimplora amb 1,5 litres d’aigua, farmaciola bàsica (iode, tiretes, pegats per a butllofes).
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...