
Les escoles d'arquitectura de Montpellier, Bretagne i Marne la Vallée (Paris) organitzen un Taller internacional d'Arquitectura sobre la temàtica Arquitectura i Vi a l'Empordà. Aquest taller ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Denominació d'Origen de l'Empordà i de l'Ajuntament de Figueres que ha acollit els estudiants al Teatre Jardí de Figueres.
L'objectiu d'aquest taller és crear un espai de reflexió prospectiva sobre la convivència entre paisatge, patrimoni vitícola i nova modernitat d'aquesta activitat mil·lenària que ha marcat el territori i economia empordanesos durant segles.
En una setmana de treball intensiu, els estudiants han realitzat quatre propostes arquitectòniques per a cellers del segle XXI: integrats al paisatge, permetent a la vegada una explotació moderna i un futur creixement de l'explotació i respectuoses amb el patrimoni històric de la comarca de l'Empordà i amb el medi ambient. La setmana ha començat en una immersió dels estudiants en el territori de l'Empordà així com la visita a diferents cellers organitzada per la Denominació d'Origen de l'Empordà.
El taller l'han codirigit Anna Maria Bordas, arquitecta i enginyera empordanesa, Delphine Desert, Christrophe Julienne i Miquel Peiro, tots quatre professors d'arquitectura a França. Per cloure la setmana, les propostes seran presentades a diferents personalitats i actors de la c marca com Xavier Alberti, president la DO, Toni Vilanova, delegat del Col·legi d'Arquitectes, Josep Fuses (director de l'ETSAG) i Michelle Orliac i Miquel Batlle (professors de l'ETSAB) per obrir el debat al voltant de les qüestions suscitades pels estudiants.
Els treballs dels estudiants s'exposaran a la Seu del Col·legi d'Arquitectes de Figueres. L'alcaldessa Marta Felip i membres de l'equip de govern inauguraran l'exposició divendres a la tarda. L'exposició podrà visitar-se fins al pròxim 31 de Juliol.
Lloc exposició: Col·legi d'Arquitectes de Figueres, plaça de l'Església 6, 17600 Figueres.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...