Alumnes francesos participen en un taller internacional sobre arquitectura i vi a l'Empordà

15/07/2016

Les escoles d'arquitectura de Montpellier, Bretagne i Marne la Vallée (Paris) organitzen un Taller internacional d'Arquitectura sobre la temàtica Arquitectura i Vi a l'Empordà. Aquest taller ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Denominació d'Origen de l'Empordà i de l'Ajuntament de Figueres que ha acollit els estudiants al Teatre Jardí de Figueres.

L'objectiu d'aquest taller és crear un espai de reflexió prospectiva sobre la convivència entre paisatge, patrimoni vitícola i nova modernitat d'aquesta activitat mil·lenària que ha marcat el territori i economia empordanesos durant segles.

En una setmana de treball intensiu, els estudiants han realitzat quatre propostes arquitectòniques per a cellers del segle XXI: integrats al paisatge, permetent a la vegada una explotació moderna i un futur creixement de l'explotació i respectuoses amb el patrimoni històric de la comarca de l'Empordà i amb el medi ambient. La setmana ha començat en una immersió dels estudiants en el territori de l'Empordà així com la visita a diferents cellers organitzada per la Denominació d'Origen de l'Empordà.

El taller l'han codirigit Anna Maria Bordas, arquitecta i enginyera empordanesa, Delphine Desert, Christrophe Julienne i Miquel Peiro, tots quatre professors d'arquitectura a França. Per cloure la setmana, les propostes seran presentades a diferents personalitats i actors de la c marca com Xavier Alberti, president la DO, Toni Vilanova, delegat del Col·legi d'Arquitectes, Josep Fuses (director de l'ETSAG) i Michelle Orliac i Miquel Batlle (professors de l'ETSAB) per obrir el debat al voltant de les qüestions suscitades pels estudiants.

Els treballs dels estudiants s'exposaran a la Seu del Col·legi d'Arquitectes de Figueres. L'alcaldessa Marta Felip i membres de l'equip de govern inauguraran l'exposició divendres a la tarda. L'exposició podrà visitar-se fins al pròxim 31 de Juliol.

Lloc exposició: Col·legi d'Arquitectes de Figueres, plaça de l'Església 6, 17600 Figueres. 

 

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal