
Les escoles d'arquitectura de Montpellier, Bretagne i Marne la Vallée (Paris) organitzen un Taller internacional d'Arquitectura sobre la temàtica Arquitectura i Vi a l'Empordà. Aquest taller ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Denominació d'Origen de l'Empordà i de l'Ajuntament de Figueres que ha acollit els estudiants al Teatre Jardí de Figueres.
L'objectiu d'aquest taller és crear un espai de reflexió prospectiva sobre la convivència entre paisatge, patrimoni vitícola i nova modernitat d'aquesta activitat mil·lenària que ha marcat el territori i economia empordanesos durant segles.
En una setmana de treball intensiu, els estudiants han realitzat quatre propostes arquitectòniques per a cellers del segle XXI: integrats al paisatge, permetent a la vegada una explotació moderna i un futur creixement de l'explotació i respectuoses amb el patrimoni històric de la comarca de l'Empordà i amb el medi ambient. La setmana ha començat en una immersió dels estudiants en el territori de l'Empordà així com la visita a diferents cellers organitzada per la Denominació d'Origen de l'Empordà.
El taller l'han codirigit Anna Maria Bordas, arquitecta i enginyera empordanesa, Delphine Desert, Christrophe Julienne i Miquel Peiro, tots quatre professors d'arquitectura a França. Per cloure la setmana, les propostes seran presentades a diferents personalitats i actors de la c marca com Xavier Alberti, president la DO, Toni Vilanova, delegat del Col·legi d'Arquitectes, Josep Fuses (director de l'ETSAG) i Michelle Orliac i Miquel Batlle (professors de l'ETSAB) per obrir el debat al voltant de les qüestions suscitades pels estudiants.
Els treballs dels estudiants s'exposaran a la Seu del Col·legi d'Arquitectes de Figueres. L'alcaldessa Marta Felip i membres de l'equip de govern inauguraran l'exposició divendres a la tarda. L'exposició podrà visitar-se fins al pròxim 31 de Juliol.
Lloc exposició: Col·legi d'Arquitectes de Figueres, plaça de l'Església 6, 17600 Figueres.
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...