La DO Empordà ha iniciat aquesta setmana la verema 2016 que s'allargarà fins al proper mes d'octubre. Els cellers empordanesos estan collint aquests dies les varietats primerenques, concretament el moscatell de gra petit, i aquesta setmana la previsió es iniciar la verema del chadornnay i del sauvingnon blanc. En general no s'ha produït un avançament de la verema, tal i com va passar l'any passat, i el gruix de la collita es realitzarà a partir de la segona quinzena del mes de setembre.
Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany se situarà per sota de la mitjana -uns 60.000 hectolitres anuals-, i serà inferior respecte de l’any passat. Aquest descens està motivat bàsicament per les elevades humitats registrades durant la primavera i els períodes de sequera extrema que han patit les vinyes aquest estiu i que n'han mermat la producció. Les condicions metereològiques de les properes setmanes marcaran l'evolució de la maduresa física del raïm -l'augment del pes- i determinaran el nivell de producció final de la verema 2016.
El menor nivell de producció afavorirà una millor evolució del raïm que ara mateix presenta un molt bon equilibri entre la maduració fenòlica de la pell i de la polpa. Si aquesta tendència es manté en les properes setmanes, la polpa madurarà al mateix ritme que la pell i propiciarà una bona concentració d'aromes i color que donarà com a resultat un raïm de bona o molt bona qualitat. El raïm es manté ara mateix en un molt bon estat sanitari.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...