La DO Empordà inicia la verema amb menys raïm però de bona qualitat

22/08/2016

La DO Empordà ha iniciat aquesta setmana la verema 2016 que s'allargarà fins al proper mes d'octubre. Els cellers empordanesos estan collint aquests dies les varietats primerenques, concretament el moscatell de gra petit, i aquesta setmana la previsió es iniciar la verema del chadornnay i del sauvingnon blanc. En general no s'ha produït un avançament de la verema, tal i com va passar l'any passat, i el gruix de la collita es realitzarà a partir de la segona quinzena del mes de setembre. 

Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany se situarà per sota de la mitjana -uns 60.000 hectolitres anuals-, i serà inferior respecte de l’any passat. Aquest descens està motivat bàsicament per les elevades humitats registrades durant la primavera i els períodes de sequera extrema que han patit les vinyes aquest estiu i que n'han mermat la producció. Les condicions metereològiques de les properes setmanes marcaran l'evolució de la maduresa física del raïm -l'augment del pes- i determinaran el nivell de producció final de la verema 2016.

El menor nivell de producció afavorirà una millor evolució del raïm que ara mateix presenta un molt bon equilibri entre la maduració fenòlica de la pell i de la polpa. Si aquesta tendència es manté en les properes setmanes, la polpa madurarà al mateix ritme que la pell i propiciarà una bona concentració d'aromes i color que donarà com a resultat un raïm de bona o molt bona qualitat. El raïm es manté ara mateix en un molt bon estat sanitari. 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal