
Més de 300 persones van participar aquest dissabte a la Festa de la Verema de la DO Empordà que enguany es va celebrar a Mollet de Peralada. La festivitat es va iniciar amb la verema del raïm a vinyes de la localitat altempordanesa. Una cercavila va dur el raïm fins al pati del centre cívic de Mollet de Peralada. Aquest espai va acollir la tradicional premsada del nou most amb la col·laboració de diversos infants acompanyats pels membres de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà.
Després de la premsada i del tast del nou most, va tenir lloc el pregó a càrrec de la nutricionista Carla Zaplana, que inicialment va evocar els seus dies d'infantesa a Mollet de Peralada -on hi va estiuejar de petita-. Al llarg de la seva intervenció, la coneguda dietista també va destacar els valors nutricionals del raïm i del vi. La Festa de la Verema va finalitzar amb un tast de vins dels cellers de Mollet de Peralada i una botifarrada popular.
Al llarg del cap de setmana, s'han celebrat també activitats paral·leles als cellers de Mollet de Peralada i es va inaugurar una exposició de fotos antigues de verema que es podrà visitar fins el proper mes d'octubre al centre cívic del municipi.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...