300 persones participen a la Festa de la Verema de la DO Empordà

28/08/2016

Més de 300 persones van participar aquest dissabte a la Festa de la Verema de la DO Empordà que enguany es va celebrar a Mollet de Peralada. La festivitat es va iniciar amb la verema del raïm a vinyes de la localitat altempordanesa. Una cercavila va dur el raïm fins al pati del centre cívic de Mollet de Peralada. Aquest espai va acollir la tradicional premsada del nou most amb la col·laboració de diversos infants acompanyats pels membres de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà.

Després de la premsada i del tast del nou most, va tenir lloc el pregó a càrrec de la nutricionista Carla Zaplana, que inicialment va evocar els seus dies d'infantesa a Mollet de Peralada -on hi va estiuejar de petita-. Al llarg de la seva intervenció, la coneguda dietista també va destacar els valors nutricionals del raïm i del vi. La Festa de la Verema va finalitzar amb un tast de vins dels cellers de Mollet de Peralada i una botifarrada popular.

Al llarg del cap de setmana, s'han celebrat també activitats paral·leles als cellers de Mollet de Peralada i es va inaugurar una exposició de fotos antigues de verema que es podrà visitar fins el proper mes d'octubre al centre cívic del municipi.  

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal