Aquest matí s’ha dut a terme la presentació de la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, a càrrec dels col·lectius gastronòmics la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i de la Denominació d’Origen Empordà, al restaurant Plaça del Vi 7 de Girona.
Durant la presentació, s’ha donat a conèixer el calendari de sopars, que ocuparà 16 setmanes (del 17 de febrer al 9 de juny, exceptuant Setmana Santa) amb les parelles formades per restaurant i celler, així com les novetats d’enguany.
La primera novetat d’aquesta 5a edició és que tots els menús inclouran una varietat de croqueta a l’aperitiu, per commemorar que enguany es compleixen 150 anys des que va aparèixer al nostre país la primera referència escrita sobre aquesta elaboració a “El cocinero español y la perfecta cocinera”.
La segona, és que s’ha creat el website www.soparsmaridats.com on l’usuari podrà trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s’aniran penjant esglaonadament atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada i és difícil preveure amb antelació quina serà la disponibilitat del producte.
A la presentació han intervingut els srs. Toni Izquierdo, president de la Cuina de l’Empordanet; Lluís Fernández, representant de la Cuina del Vent; Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà; i Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, els quals han coincidit en els seus parlaments que aquesta acció, a banda de promocionar la cuina i els productes del territori, ajuda a crear vincles entre elaboradors, productors i restauradors, així com generar sinèrgies i treball conjunt entre les dues comarques: l’Alt i el Baix Empordà.
Acabada la presentació, s’ha ofert un tastet de croquetes, elaborades pels xefs de la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent, acompanyades pels vins dels cellers de la DO Empordà participants a la campanya.
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...