
Aquest matí s’ha dut a terme la presentació de la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, a càrrec dels col·lectius gastronòmics la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i de la Denominació d’Origen Empordà, al restaurant Plaça del Vi 7 de Girona.
Durant la presentació, s’ha donat a conèixer el calendari de sopars, que ocuparà 16 setmanes (del 17 de febrer al 9 de juny, exceptuant Setmana Santa) amb les parelles formades per restaurant i celler, així com les novetats d’enguany.
La primera novetat d’aquesta 5a edició és que tots els menús inclouran una varietat de croqueta a l’aperitiu, per commemorar que enguany es compleixen 150 anys des que va aparèixer al nostre país la primera referència escrita sobre aquesta elaboració a “El cocinero español y la perfecta cocinera”.
La segona, és que s’ha creat el website www.soparsmaridats.com on l’usuari podrà trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s’aniran penjant esglaonadament atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada i és difícil preveure amb antelació quina serà la disponibilitat del producte.
A la presentació han intervingut els srs. Toni Izquierdo, president de la Cuina de l’Empordanet; Lluís Fernández, representant de la Cuina del Vent; Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà; i Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, els quals han coincidit en els seus parlaments que aquesta acció, a banda de promocionar la cuina i els productes del territori, ajuda a crear vincles entre elaboradors, productors i restauradors, així com generar sinèrgies i treball conjunt entre les dues comarques: l’Alt i el Baix Empordà.
Acabada la presentació, s’ha ofert un tastet de croquetes, elaborades pels xefs de la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent, acompanyades pels vins dels cellers de la DO Empordà participants a la campanya.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...