Engega la 5ª edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats

13/02/2017

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació de la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, a càrrec dels col·lectius gastronòmics la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i de la Denominació d’Origen Empordà, al restaurant Plaça del Vi 7 de Girona.

Durant la presentació, s’ha donat a conèixer el calendari de sopars, que ocuparà 16 setmanes (del 17 de febrer al 9 de juny, exceptuant Setmana Santa) amb les parelles formades per restaurant i celler, així com les novetats d’enguany.

La primera novetat d’aquesta 5a edició és que tots els menús inclouran una varietat de croqueta a l’aperitiu, per commemorar que enguany es compleixen 150 anys des que va aparèixer al nostre país la primera referència escrita sobre aquesta elaboració a “El cocinero español y la perfecta cocinera”.

La segona, és que s’ha creat el website www.soparsmaridats.com on l’usuari podrà trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s’aniran penjant esglaonadament  atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada i és difícil preveure amb antelació quina serà la disponibilitat del producte.  

A la presentació han intervingut els srs. Toni Izquierdo, president de la Cuina de l’Empordanet; Lluís Fernández, representant de la Cuina del Vent; Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà; i Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, els quals han coincidit en els seus parlaments que aquesta acció, a banda de promocionar la cuina i els productes del territori, ajuda a crear vincles entre elaboradors, productors i restauradors, així com generar sinèrgies i treball conjunt entre les dues comarques: l’Alt i el Baix Empordà.

Acabada la presentació, s’ha ofert un tastet de croquetes, elaborades pels xefs de la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent, acompanyades pels vins dels cellers de la DO Empordà participants a la campanya.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal