El Consell Regulador de la DO Empordà ha convocat el 1er Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans que té com a objeciu fomentar el coneixement i divulgació d’aquests tradicionals productes. Al concurs hi poden participar tots els elaboradors de garnatxa casolana i vi ranci casolà que ho desitgin, entenent també com a elaboradors aquells que només facin el procés d'envelliment.
Els participants han de presentar, a la seu del Consell Regulador de la DO Empordà, tres ampolles de 0,75l amb la seva garnatxa o vi ranci casolà que presenten a concurs abans del dia 13 d'abril. La prova inclou dues categories: garnatxa i vi ranci. El jurat triarà el millor vi per cadascuna d’aquestes dues categories, premiant la millor Garnatxa d’Empordà i el millor vi ranci amb una bóta de castanyer de 60l. i un lot de vins de la DO Empordà.
La resolució del jurat es donarà a conèixer durant la tercera edició de la Fira de Vi Dolç DO Empordà que té lloc a principis del mes de maig a Figueres. Les bases del concurs es poden consultar al web de la DO Empordà www.doemporda.cat.
La Garnatxa d’Empordà, és un vi de licor de qualitat, tradicionalment produït a l’Empordà i elaborat amb raïms de la varietat garnatxa (també anomenada lledoner) blanca, roja o negra. És un vi que conté certa quantitat de sucres residuals utilitzant tècniques com la sobremaduració dels raïms, la concentració del most per ebullició així com l’adició d’alcohol vínic abans de la finalització de la fermentació. Finalment l’envelliment oxidatiu li confereixen les aromes característiques i complexes que la fa tant especial.
El Vi Ranci és un vi on no hi queda gens o pràcticament gens de sucre residual, on s’hi pot haver afegit alcohol, i que ha envellit adquirint aromes i gustos propis del ranci.
Aquest primer concurs forma part de la programació de la Fira Vi Dolç Empordà que té lloc el 6 de maig a la Rambla de Figueres.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...