La jornada, organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà, es va iniciar al migdia amb un dinar que va reunir cellers, premsa especialitzada, botiguers i distribuïdors. Durant el dinar, el president del Consell Regulador, Josep Blanch, va emfatitzar la importància de l'àrea de Barcelona per a la comercialització dels vins de l'Empordà. Es van presentar dades de l'augment de la presència i de vendes dels vins d'aquesta DO a les botigues especialitzades de l'àrea metropolitana, i es va destacar el marge de creixement que encara ofereix la gran vinculació entre els consumidors barcelonins i un territori com l'Empordà. També es va analitzar l'augment de visites que ha rebut el nou web de la DO, que permet consultar en línia tots els vins i cellers.
Durant tota la tarda, la Llotja va acollir la degustació que 25 cellers van oferir als nombrosos visitants que, malgrat un dia plujós, van acostar-se a conèixer la riquesa de les propostes actuals dels vins de l'Empordà. Sommeliers, botiguers, restauradors i representants de diverses institucions del sector, van omplir un espai emblemàtic que va bullir d'activitat fins les 9 del vespre. Més de 500 professionals van visitar la mostra. Abans d'iniciar-se la degustació, el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa va presentar en una conferència l'enorme potencial del turisme del vi a Empordà, en una conferència durant la qual va afirmar que "l'Empordà es convertirà en el primer destí enoturístic de l'Estat espanyol. Ho té tot: vins, història, cultura, paisatge, persones.... (...) Avui en dia es fan bons vins a tot arreu, el diferencial són històries com les que l'Empordà pot oferir".
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...