
La jornada, organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà, es va iniciar al migdia amb un dinar que va reunir cellers, premsa especialitzada, botiguers i distribuïdors. Durant el dinar, el president del Consell Regulador, Josep Blanch, va emfatitzar la importància de l'àrea de Barcelona per a la comercialització dels vins de l'Empordà. Es van presentar dades de l'augment de la presència i de vendes dels vins d'aquesta DO a les botigues especialitzades de l'àrea metropolitana, i es va destacar el marge de creixement que encara ofereix la gran vinculació entre els consumidors barcelonins i un territori com l'Empordà. També es va analitzar l'augment de visites que ha rebut el nou web de la DO, que permet consultar en línia tots els vins i cellers.
Durant tota la tarda, la Llotja va acollir la degustació que 25 cellers van oferir als nombrosos visitants que, malgrat un dia plujós, van acostar-se a conèixer la riquesa de les propostes actuals dels vins de l'Empordà. Sommeliers, botiguers, restauradors i representants de diverses institucions del sector, van omplir un espai emblemàtic que va bullir d'activitat fins les 9 del vespre. Més de 500 professionals van visitar la mostra. Abans d'iniciar-se la degustació, el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa va presentar en una conferència l'enorme potencial del turisme del vi a Empordà, en una conferència durant la qual va afirmar que "l'Empordà es convertirà en el primer destí enoturístic de l'Estat espanyol. Ho té tot: vins, història, cultura, paisatge, persones.... (...) Avui en dia es fan bons vins a tot arreu, el diferencial són històries com les que l'Empordà pot oferir".
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...