
El figuerenc Mateu Pujolràs ha estat el guanyador del I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans, organitzat pel Consell Regulador de la DO Empordà. El primer guanyador ha obtingut el guardó per una garnatxa elaborada en un bota de més de 60 anys que va heretar del seu pare. Com a premi, el figuerenc s'ha endut una bota de castanyer i un lot de vins de la DO Empordà lliurats pel president de la Comissió Tècnica de la DO Empordà, Toni Roig, i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip.
Una desena de particulars de l'Alt i el Baix Empordà van participar en aquesta primera edició del concurs que té com a objectiu posar en valor aquestes tradicionals elaboracions casolanes, propiciar-ne l'elaboració i fomentar el coneixement i divulgació d'aquests tradicionals productes.
El lliurament del premi va tenir lloc durant la tercera edició de la Jornada Vi Dolç Empordà, celebrada dissabte a la tarda a la Rambla de Figueres. La jornada va incloure tres sessions de maridatge de vins dolços amb tapes salades i dolces a càrrec del sommelier Joan Benjam i una fira de degustació en la què van participar una desena de cellers. Tot i la pluja que va caure de manera intermitent durant tota la tarda de dissabte, unes 500 persones van participar en les activiats de la jornada.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...