El figuerenc Mateu Pujolràs ha estat el guanyador del I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans, organitzat pel Consell Regulador de la DO Empordà. El primer guanyador ha obtingut el guardó per una garnatxa elaborada en un bota de més de 60 anys que va heretar del seu pare. Com a premi, el figuerenc s'ha endut una bota de castanyer i un lot de vins de la DO Empordà lliurats pel president de la Comissió Tècnica de la DO Empordà, Toni Roig, i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip.
Una desena de particulars de l'Alt i el Baix Empordà van participar en aquesta primera edició del concurs que té com a objectiu posar en valor aquestes tradicionals elaboracions casolanes, propiciar-ne l'elaboració i fomentar el coneixement i divulgació d'aquests tradicionals productes.
El lliurament del premi va tenir lloc durant la tercera edició de la Jornada Vi Dolç Empordà, celebrada dissabte a la tarda a la Rambla de Figueres. La jornada va incloure tres sessions de maridatge de vins dolços amb tapes salades i dolces a càrrec del sommelier Joan Benjam i una fira de degustació en la què van participar una desena de cellers. Tot i la pluja que va caure de manera intermitent durant tota la tarda de dissabte, unes 500 persones van participar en les activiats de la jornada.
Els cellers empordanesos han començat aquesta setmana la campanya d’enguany, que s’ha avançat uns deu dies respecte a les dates habituals...
El Consell Regulador de la DO Empordà organitza la primera edició dels 'Rosats de lluna plena' que tindrà lloc aquest divendres 15 de...
Del 21 al 27 de juny, els tastos tindran lloc a l'antiga presó, al convent dels Caputxins o el terrat de l'Ajuntament de Figueres El...
La fira suposa una oportunitat única per tastar, en degustació oberta i copa Riedel, més de 100 referències dels excel·lents vins empordanesos...
Catorze dels quinze tastos ja han esgotat les places i només queden 6 entrades pel tast a la botiga Zeppelin En poc més de 48 hores, les...
Les activitats tindran lloc del 24 al 29 de maig amb la participació d'una dotzena de cellers empordanesos i una desena de restaurants de la...
Els cellers empordanesos van comercialitzar 5,8 milions d’ampolles l’any passat davant les 4,5 milions del 2020 i les 5,9 milions del...
La sommelier Audrey Doré drigirà el tast 'Viatge a l'Empordà a través dels sòls i les varietats tradicionals' Una quinzena de...
Com participar en el sorteig? 1. Segueix a DO Emporda (@do_emporda), organitzadors del sorteig i @embassat 2. Fer like a aquest post 3....
Esmorzars de forquilla entre vinyes, tastos en espais singulars com monestirs i fortificacions, rutes maridades entre vinyes i una plantada popular...