
La prestigiosa revista internacional Gilbert & Gaillard ha otorgat 12 medalles d'or i 2 de plata a vins de la Denominació d'Origen Empordà. De les puntacions, que s'acaben de fer públiques, destaquen els quatre vins de cellers empordanesos que assoleixen la cataegoria OR+90, la màxima qualificació. Són dos vins del celler Peralada -Peralada aires de Garbet 2014 i Peralada Finca Garbet 2009-, un vi del celler Roig Parals -Camí de Cormes 2012- i un vi del celler La Vinyeta -Llavors 2015-.
Uns altres 8 vins assoleixen la medalla d'or -dels cellers Vinyes d'Olivardots, Peralada i Pere Guardiola- i 2 vins més han estat guardonats amb la medalla de plata, tots dos del celler La Vinyeta. A més, Peralada ha estat un del sis cellers de Catalunya que han aconseguit millors puntuacions en aquesta edició de la guia.
Gilbert & Gaillard organitza aquests premis un cop l'any juntament amb INCAVI i avalua els vins presentats a cegues. Els tasts es fan a nivell mundial, on estan avaluant fins a 12.000 vins de totes les procedències vitivinícoles del planeta -i d'aquests-, aquest any uns 700 han estat catalans.
Els bons resultats dels cellers empordanesos en aquesta revista és un nou reconeixement a la qualitat dels vins de la DO Empordà.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...