Tocs de Vi programa una dotzena de tastos DO Empordà en edifics emblemàtics de Girona

16/05/2017

La cinquena fira Tocs de Vi de l’Empordà a Girona, que se celebra a la plaça Independència de Girona del 26 al 28 de maig, inclourà una dotzena de tastos de vins DO Empordà en edificis i espais emblemàtics de la ciutat. Aquest any i per primer cop la fira incorpora la Capella de Sant Nicolau, el Monestir de Sat Pere de Galligans i la sala La Carbonera del Museu d'Història com a seu dels tastos i es mantenen altres espais ja habituals com ara els Jardins dels Alemanys, la Torre Muralla o la Casa Masó. x

La programació de tastos a espais emblemàtics de la ciutat, suposa, d’una banda estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus, i d’altra banda, es dóna l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda.

Els tastos tindran lloc des del dimecres 24 de maig i fins el dissabte 27. Les entrades, a un preu de 7 euros, es poden adquirir al web de la DO Empordà (www.doemporda.cat) a partir del dimarts dia 16 a partir de les 15.00H.  Cada tast serà protagonitzat per un celler diferent de la DO Empordà. L’entrada permet assistir al tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça de la Independència.

Més informació sobre la fira

Una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participen en aquesta cinquena edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. Durant tres dies, en aquest espai del centre de Girona s'oferiran seus vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.30 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 23 h. El preu del tastos de vi és de sis euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions. En aquest cas, les entrades no es vénen per Internet i es podran adquirir a la mateixa fira.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. Per la seva banda, els restauradors de la plaça de la Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els organitzadors esperen repetir i consolidar les reeixides xifres de la última edició amb més de 10.000 participants i 50.000 degustacions entre vins i tapes, unes xifres que converteixen Tocs de Vi en un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines. 

Compra d'entrades

En el següent enllaç podeu adquirir les entrades per assistir als tastos en espais emblemàtics.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal