El passat divendres dia 9 de juny va cloure la cinquena edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, que s’ha dut a terme cada divendres del 17 de febrer al 9 de juny als restaurants de la Cuina de l’Empordanet i de la Cuina del Vent amb els cellers de la DO Empordà. Aquesta edició ha comptat amb prop d’un miler de comensals, resultats que fan palès l’èxit de la iniciativa i que el binomi cuina i vi de l’Empordà es consolida, amb un augment d’assistència que va creixent any rere any, amb un públic cada cop més interessat en la proposta del maridatge.
Els 31 sopars que han ocupat la campanya han recollit propostes gastronòmiques elaborades amb productes de proximitat i de temporada (com els de la Marca de Garantia de productes de l’Empordà), una de les bases dels restaurants d’ambdós col·lectius, maridades amb els vins de cada celler que millor combinaven.
Enguany, tots els menús van incloure una varietat de croqueta a l’aperitiu per retre homenatge a aquesta preuada elaboració, present a tots els restaurants del país, i commemorar els 150 anys des que va aparèixer al nostre país la primera referència escrita a “El cocinero español y la perfecta cocinera”.
La campanya, impulsada inicialment per la Cuina de l’Empordanet, va néixer amb l’objectiu de mobilitzar el públic en una època de l’any on hi ha menys afluència, i també de buscar sinèrgies i treball conjunt amb els elaboradors vinícoles de la zona, en aquest cas, els cellers adscrits a la DO Empordà. Aquest binomi que conforma la cuina i el vi empordanès esdevé una proposta gastronòmica de la zona en un sentit absolut i de primera qualitat, cosa que es reflecteix amb els resultats d’assistència, que van augmentant cada any. Els sopars han comptat amb l’assistència de públic local interessats en la proposta i també de públic ocasional, com turistes que es trobaven a la zona o visitants de caps de setmana.
La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya; l’Agència Catalana de Turisme; el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; els Consells Comarcals del Baix i l’Alt Empordà; i l’Institut Català de la Vinya i el Vi.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...