El binomi cuina i vi de l'Empordà es consolida amb els Sopars Maridats

12/06/2017

El passat divendres dia 9 de juny va cloure la cinquena edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, que s’ha dut a terme cada divendres del 17 de febrer al 9 de juny als restaurants de la Cuina de l’Empordanet i de la Cuina del Vent amb els cellers de la DO Empordà. Aquesta edició ha comptat amb prop d’un miler de comensals, resultats que fan palès l’èxit de la iniciativa i que el binomi cuina i vi de l’Empordà es consolida, amb un augment d’assistència que va creixent any rere any, amb un públic cada cop més interessat en la proposta del maridatge.

Els 31 sopars que han ocupat la campanya han recollit propostes gastronòmiques elaborades amb productes de proximitat i de temporada (com els de la Marca de Garantia de productes de l’Empordà), una de les bases dels restaurants d’ambdós col·lectius, maridades amb els vins de cada celler que millor combinaven.

Enguany, tots els menús van incloure una varietat de croqueta a l’aperitiu per retre homenatge a aquesta preuada elaboració, present a tots els restaurants del país, i commemorar els 150 anys des que va aparèixer al nostre país la primera referència escrita a “El cocinero español y la perfecta cocinera”.

La campanya, impulsada inicialment per la Cuina de l’Empordanet, va néixer amb l’objectiu de mobilitzar el públic en una època de l’any on hi ha menys afluència, i també de buscar sinèrgies i treball conjunt amb els elaboradors vinícoles de la zona, en aquest cas, els cellers adscrits a la DO Empordà. Aquest binomi que conforma la cuina i el vi empordanès esdevé una proposta gastronòmica de la zona en un sentit absolut i de primera qualitat, cosa que es reflecteix amb els resultats d’assistència, que van augmentant cada any. Els sopars han comptat amb l’assistència de públic local interessats en la proposta i també de públic ocasional, com turistes que es trobaven a la zona o visitants de caps de setmana.

La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya; l’Agència Catalana de Turisme; el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; els Consells Comarcals del Baix i l’Alt Empordà; i l’Institut Català de la Vinya i el Vi. 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal