Unes 500 persones participen a la Festa de la Verema a Cadaqués

03/09/2017

Prop de 500 persones van participar aquest passat dissabte 2 de setembre a la Festa de la Verema de la DO Empordà, que enguany s’ha celebrat a Cadaqués. La festivitat es va iniciar amb l’arribada del raïm en barca, que va donar pas al pregó, enguany a càrrec de la productora i directora de cinema Isona Passola.

Passola va recordar el passat vitivinícola de Cadaqués i els efectes socials i econòmics de la fil·loxera, que van fer desaparèixer els ceps del Cap de Creus. En aquest sentit va agrair la feina dels cellers DO Empordà que han recuperat a Cadaqués i al Cap de Creus "les vinyes verdes vora el mar".

Alba Martin, segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Cadaqués, va destacar que no es pot entendre la història del municipi sense el conreu de la vinya. I, en aquest sentit, Xavier Albertí, President del Consell Regulador de la DO Empordà, va assegurar que és un honor celebrar la festa a Cadaqués, "un poble de gran tradició vinícola que deu el seu patrimoni arquitectònic i paisatgístic al cultiu de la vinya i l'olivera amb les típiques parets de pedra seca tan característiques".

L'acte va acollir la tradicional premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà, i es va completar amb l’actuació musical d’Anna Segura & Freebirds i un tast de vins dels tres cellers de Ceps de Cap de Creus i de la butinatxa, la botifarra elaborada amb garnatxa de la Carnisseria Serraplà.

Al llarg del cap de setmana també s’han celebrat activitats paral·leles, com ara xerrades, rutes o tasts, a Cadaqués i al Celler Martín Faixó, ubicat al municipi. 

Una anyada de molta qualitat i més raïm que l’anterior
La Festa de la Verema coincideix amb l’inici de la verema 2017 a l’Empordà, que té previst allargar-se fins al mes d’octubre. Tot i que depèn de la zona i de la varietat, la verema s’ha iniciat en general entre una setmana i deu dies abans respecte a campanyes anteriors. El cicle vegetatiu de la vinya s’ha avançat a causa de les altes temperatures de la primavera.

Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany serà lleugerament superior a la de l’any passat, aproximadament un 5%. L’estat sanitari de les vinyes és excel·lent, gràcies a l’òptima climatologia de la campanya que està permetent arribar a la verema amb el 100% del fruit sa.

Tastos temàtics durant la Mostra del Vi
El proper cap de setmana Figueres acollirà la 33a edició de la Mostra del Vi de l’Empordà que inclou en la seva programació vuit tastos temàtics organitzats pel Consell Regulador de la DO Empordà i dirigits per reconeguts sommeliers i enòlegs com Laura Masramon, Clara Antúnez, Joan Benejam, Jordi Esteve o Patrícia de Golferichs. Entre altres, s’han programat tastos per conèixer quines són les millors copes per beure els diferents vins; per descobrir els ‘baby wines’, els nous vins nascuts a l'Empordà entre l'anyada 2016 i l'anyada 2017; per saber-ne més sobre les garnatxes i carinyenes empordaneses o un maridatge de raïm i vi.

Els tasts se celebraran a l'Espai DO Empordà (Sala B), a la Rambla de Figueres. Tots tenen un preu de 9 euros i les inscripcions s'han de realitzar a través de la pàgina web de la DO Empordà www.doemporda.cat.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal