
Arrels del Vi, la fira vitivinícola de referència de l’Empordà, compleix enguany 10 anys i per celebrar-ho porta La Festa de la Verema de la DO Empordà a tots els barcelonins, el dissabte 7 d’octubre, de 10h a 19h al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona. Un format festiu i didàctic pensat per a tota la família i per als amants dels excel·lents vins empordanesos, que inclou un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món de la DO Empordà.
Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb deu edicions a St. Martí d’Empúries i dues a Barcelona. I per celebrar els seus 10 anys, ha dissenyat amb la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà, Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, un format molt especial, especialment pensat per a la ciutat comtal: Arrels del VI BCN, La Festa de la Verema de la DO Empordà.
Arrels del Vi BCN arrenca el 19 de Setembre a casa seva, l’Escala, amb una simbòlica carregada de raïm a un històric vaixell de vela llatina del 1915, el Rafael. Segons Abernethy, co-organitzador d’Arrels del Vi: “Volem portar la festa i la tradició de la verema de l’Empordà a Barcelona, però ens agradava fer-ho des de casa nostra. I res més simbòlic que una carregada de raïm a un vaixell de vela llatina a l’Escala que obri les seves veles cap a Barcelona, per portar tota la nostra tradició vitivinícola a la ciutat comtal”.
El raïm arribarà a Barcelona des de l’Empordà el dissabte 7 d’octubre, llest per celebrar els 10 anys d’Arrels del Vi amb tots els barcelonins a La Festa de la Verema de la DO Empordà. L’entrada a Arrels del Vi BCN costarà 15 euros x adult (2 nens gratis x 1 adult) i inclourà:
· 4 degustacions de vi de la DO Empordà, de 10h a 19h al Pg. de Joan de Borbó (A)
· 1 copa Riedel valorada en 12 euros (A)
· 1 tapa d’Anxoves de l’Escala M.Sureda (F)
· Trepitjada de raïm popular, de 10h a 14h i de 15h a 19h al Pg. de Joan de Borbó (F)
· Tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017 dirigit per Rafel Sabadí, a les 18h, terrassa del Museu d'Història de Catalunya (A)
· Taller familiar per fer un pot d'Anxoves de l'Escala M. Sureda, a les 11.30h i a les 17h a la sala-taller del Museu d'Història de Catalunya (F)
· Mesclats: taller de cupatge dirigit per Jordi Esteve, a les 12.30h i a les 16h a la sala-taller del Museu d'Història de Catalunya (A)
· Tast de raïm dirigit per Jordi Esteve, a les 10.30h i a les 15h a la sala-taller del Museu d'Història de Catalunya (F)
· Projecció del documental sobre vi natural "Fermentación Espontánea", de Clara Isamat, a les 17h a l'auditori del Museu d'Història de Catalunya (F)
· Visita guiada al Museu d'Història de Catalunya: recorregut per la història i la cultura del vi a Catalunya, a les 11.30 i a les 16h (F)
Les activitats tenen aforament limitat i cal inscripció prèvia a l’entrada.
(A) = Adults / (F) = Familiar
Aquesta acció forma part d'un seguit d’accions impulsades per la DO Empordà per donar a conèixer els seus vins entre el públic barceloní, com ara els tastos emblemàtics en botigues de vins de la ciutat que s'han posat en marxa aquest any. O la jornada per a públic professional a la capella del MAGBA que tindrà lloc el proper mes d'octubre perquè sommeliers, restauradors i botigues coneguin en profunditat els vins de la DO Empordà, així com les persones i els projectes que hi ha darrere.
Més informació al web d'Arrels del Vi.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...