Arrels del Vi celebra 10 anys portant La Festa de la Verema de la DO Empordà a Barcelona el 7 d’octubre

19/09/2017

Arrels del Vi, la fira vitivinícola de referència de l’Empordà, compleix enguany 10 anys i per celebrar-ho porta La Festa de la Verema de la DO Empordà a tots els barcelonins, el dissabte 7 d’octubre, de 10h a 19h al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona. Un format festiu i didàctic pensat per a tota la família i per als amants dels excel·lents vins empordanesos, que inclou un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món de la DO Empordà.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb deu edicions a St. Martí d’Empúries i dues a Barcelona. I per celebrar els seus 10 anys, ha dissenyat amb la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà, Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, un format molt especial, especialment pensat per a la ciutat comtal: Arrels del VI BCN, La Festa de la Verema de la DO Empordà.

Arrels del Vi BCN arrenca el 19 de Setembre a casa seva, l’Escala, amb una simbòlica carregada de raïm a un històric vaixell de vela llatina del 1915, el Rafael. Segons Abernethy, co-organitzador d’Arrels del Vi: “Volem portar la festa i la tradició de la verema de l’Empordà a Barcelona, però ens agradava fer-ho des de casa nostra. I res més simbòlic que una carregada de raïm a un vaixell de vela llatina a l’Escala que obri les seves veles cap a Barcelona, per portar tota la nostra tradició vitivinícola a la ciutat comtal”.

El raïm arribarà a Barcelona des de l’Empordà el dissabte 7 d’octubre, llest per celebrar els 10 anys d’Arrels del Vi amb tots els barcelonins a La Festa de la Verema de la DO Empordà. L’entrada a Arrels del Vi BCN costarà 15 euros x adult (2 nens gratis x 1 adult) i inclourà:

·       4 degustacions de vi de la DO Empordà, de 10h a 19h al Pg. de Joan de Borbó (A)
·       1 copa Riedel valorada en 12 euros (A)
·       1 tapa d’Anxoves de l’Escala M.Sureda (F)
·       Trepitjada de raïm popular, de 10h a 14h i de 15h a 19h al Pg. de Joan de Borbó (F)
·       Tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017 dirigit per Rafel Sabadí, a les 18h, terrassa del Museu d'Història de Catalunya (A)
·       Taller familiar per fer un pot d'Anxoves de l'Escala M. Sureda, a les 11.30h i a les 17h a la sala-taller del Museu d'Història de Catalunya (F)
·       Mesclats: taller de cupatge dirigit per Jordi Esteve, a les 12.30h i a les 16h a la sala-taller del Museu d'Història de Catalunya (A)
·       Tast de raïm dirigit per Jordi Esteve, a les 10.30h i a les 15h a la sala-taller del Museu d'Història de Catalunya (F)
·       Projecció del documental sobre vi natural "Fermentación Espontánea", de Clara Isamat, a les 17h a l'auditori del Museu d'Història de Catalunya (F)
·       Visita guiada al Museu d'Història de Catalunya: recorregut per la història i la cultura del vi a Catalunya, a les 11.30 i a les 16h (F)
Les activitats tenen aforament limitat i cal inscripció prèvia a l’entrada.
(A) = Adults / (F) = Familiar

Aquesta acció forma part d'un seguit d’accions impulsades per la DO Empordà per donar a conèixer els seus vins entre el públic barceloní, com ara els tastos emblemàtics en botigues de vins de la ciutat que s'han posat en marxa aquest any. O la jornada per a públic professional a la capella del MAGBA que tindrà lloc el proper mes d'octubre perquè sommeliers, restauradors i botigues coneguin en profunditat els vins de la DO Empordà, així com les persones i els projectes que hi ha darrere.

Més informació al web d'Arrels del Vi.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal