
El Consell Regulador, amb el suport del Club Alpí Palamós, va organitzar una convocatòria pública per fer un tast de vins de l’Empordà al cim del Puigmal. Una insòlita expedició que va ser ben acollida per part d’uns 200 participants, que van enfilar el cim ben aviat al matí. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar, per primera vegada, els vins de l’Empordà al punt més alt de les comarques gironines.??
L’èxit va superar totes les previsions. El tast es va poder fer gràcies al fet que tretze cellers de la DO Empordà van pujar quatre ampolles del seu millor vi. A més, des de l’organització es va lliurar una copa a l’inici de l’expedició a cada un dels dos-cents participants per tal de poder fer el tast de vins una vegada assolit el cim. Els que es van apuntar a la iniciativa eren ben diversos: des d’excursionistes experimentats a aficionats al vi, tots es van unir atrets per la original proposta de la DO Empordà.??
Des de l’organització valoren molt positivament l’experiència i asseguren que “no es descarta de repetir aquesta experiència o una de semblant en una altra ocasió”, explica Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, el qual afegeix que “a banda que el temps va acompanyar l’expedició, la satisfacció dels components després de l’esforç realitzat va ser complert”.
L’esdeveniment, més enllà del seu valor esportiu i enològic, és un senyal del dinamisme de la DO, integrada en bona part per cellerers joves, i una crida informal al caràcter saludable del vi. També vol posar sobre la taula el vi de l’Empordà com un vi d’alçada, a més de ser el vi dels gironins.
??Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. Es va fer el cim pels voltants del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins. Posteriorment va organitzar el dinar i a les 16h s’iniciava el retorn cap a Fontalba, punt d’inici de l’expedició.??
Cellers participants
Els 13 cellers que van participar en aquesta ascensió van ser:??
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...