El Consell Regulador, amb el suport del Club Alpí Palamós, va organitzar una convocatòria pública per fer un tast de vins de l’Empordà al cim del Puigmal. Una insòlita expedició que va ser ben acollida per part d’uns 200 participants, que van enfilar el cim ben aviat al matí. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar, per primera vegada, els vins de l’Empordà al punt més alt de les comarques gironines.??
L’èxit va superar totes les previsions. El tast es va poder fer gràcies al fet que tretze cellers de la DO Empordà van pujar quatre ampolles del seu millor vi. A més, des de l’organització es va lliurar una copa a l’inici de l’expedició a cada un dels dos-cents participants per tal de poder fer el tast de vins una vegada assolit el cim. Els que es van apuntar a la iniciativa eren ben diversos: des d’excursionistes experimentats a aficionats al vi, tots es van unir atrets per la original proposta de la DO Empordà.??
Des de l’organització valoren molt positivament l’experiència i asseguren que “no es descarta de repetir aquesta experiència o una de semblant en una altra ocasió”, explica Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, el qual afegeix que “a banda que el temps va acompanyar l’expedició, la satisfacció dels components després de l’esforç realitzat va ser complert”.
L’esdeveniment, més enllà del seu valor esportiu i enològic, és un senyal del dinamisme de la DO, integrada en bona part per cellerers joves, i una crida informal al caràcter saludable del vi. També vol posar sobre la taula el vi de l’Empordà com un vi d’alçada, a més de ser el vi dels gironins.
??Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. Es va fer el cim pels voltants del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins. Posteriorment va organitzar el dinar i a les 16h s’iniciava el retorn cap a Fontalba, punt d’inici de l’expedició.??
Cellers participants
Els 13 cellers que van participar en aquesta ascensió van ser:??
El Consell Regulador de la DO Empordà organitza la primera edició dels 'Rosats de lluna plena' que tindrà lloc aquest divendres 15 de...
Del 21 al 27 de juny, els tastos tindran lloc a l'antiga presó, al convent dels Caputxins o el terrat de l'Ajuntament de Figueres El...
La fira suposa una oportunitat única per tastar, en degustació oberta i copa Riedel, més de 100 referències dels excel·lents vins empordanesos...
Catorze dels quinze tastos ja han esgotat les places i només queden 6 entrades pel tast a la botiga Zeppelin En poc més de 48 hores, les...
Les activitats tindran lloc del 24 al 29 de maig amb la participació d'una dotzena de cellers empordanesos i una desena de restaurants de la...
Els cellers empordanesos van comercialitzar 5,8 milions d’ampolles l’any passat davant les 4,5 milions del 2020 i les 5,9 milions del...
La sommelier Audrey Doré drigirà el tast 'Viatge a l'Empordà a través dels sòls i les varietats tradicionals' Una quinzena de...
Com participar en el sorteig? 1. Segueix a DO Emporda (@do_emporda), organitzadors del sorteig i @embassat 2. Fer like a aquest post 3....
Esmorzars de forquilla entre vinyes, tastos en espais singulars com monestirs i fortificacions, rutes maridades entre vinyes i una plantada popular...
Entre altres iniciatives, l’acord estableix la celebració a terres empordaneses d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional de...