L'Empordà celebra els dies 11 i 12 de novembre el Dia Europeu de l'Enoturisme amb diverses activitats per gaudir de propostes relacionades amb el turisme del vi. El dissabte dia 11 s'iniciaran les activitats amb la 8a Festa d'Empordàlia per a celebrar Sant Martí, amb jornada de portes obertes al celler de Pau, animació infantil, concurs de llançar pinyols o actuació de la Colla Castellera de Figueres, abans del tradicional dinar popular. El mateix dia, el Museu del Suro de Palafrugell organitza 'Del bosc a la taula', una activitat familiar on s'exlicarà la pela del suro i el procés d’elaboració dels taps amb una demostració artesanal del tapament d’ampolles als cellers i el destapament de les ampolles de vi. Finalment es realitzarà un petit tastet. Durant el dissabte el celler Mas Oller també ofereix una oferta especial del 50% de descompte en la visita i degustació de vins.
Diumenge, dia 12, podreu gaudir del '2x1 Pack Macabeu' a la Cooperativa de Garriguella, que inclou visita guiada a les instal·lacions, sala de barriques i tast de 4 vins. Al celler La Vinyeta, organitzen l'activitat 'Ioga per a famílies entre vinyes', que contempla la visita a les vinyes, una sessió d'ioga amb grans i petits i tast de vins del celler. A Mas Llunes, et proposen una visita eno-històrica amb tast final del vins al celler. I, finalment, el Museu del Suro també organitza diumenge la proposta 'Tast de cuina de la nostra memòria', amb la presentació i tastet del plat recuperat Peixopalo, tripa, trumfes i allioli, típic de tapers durant el segle XIX i principis del XX, desaparegut degut a la dificultat en la importació del peixopalo. El tast s’acompanyarà amb vi de la DO Empordà.
Inscrpcions
Festa Empordàlia: info@empordalia.com / 972 530 140
Del bosc a la taula: info@museudelsuro.cat / 972 307 825
2x1 Pack Macabeu: comercial@cooperativagarriguella.com / 972 520 002
Descompte 50% visita i tast: info@masoller
Ioga per a famílies: celler@lavinyeta. es / 647 748 809
Tast de cuina de la nostra memòria: info@museudelsuro.cat / 972 307 8257
Visita eno-històrica: info@masllunes.es / 972 55 26 84
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...