
Més de 700 persones tasten als Estats Units els vins empordanesos en una acció promocional organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la DO Empordà, durant la celebració de la 50a trobada d’una de les associacions vinícoles de referència del país
Els vins de la Ruta del Vi DO Empordà han estat protagonistes de la 50a trobada anual de l'American Wine Society, que s'ha celebrat els dies 3 i 4 de novembre a Pocono Manor, a Pensilvània. Més de 700 persones han tastat els vins empordanesos durant aquesta trobada que reuneix els socis d'una de les associacions vinícoles de referència dels Estat Units, amb més de 8.000 integrants entre amants del vi, prescriptors i elaboradors nordamericans.
Al llarg del cap de setmana es van celebrar dos tastos que van anar a càrrec de la sommelier del Celler de Can Roca i millor sommlier de Catalunya 2017, Audrey Doré, que va estar acompanyada pel gurú de l’enoturisme a Napa Valley, el professor de l’Universitat de Napa, Paul Wagner.
El primer tast, titulat "Empordà, the Undiscoverd Jewel of Costa Brava", va permetre donar a conèixer el territori vinícola de l’Empordà i els seus vins. Els participants van tastar vins dels cellers Vinyes d’Olivardots, Espelt Viticultors, Martí Fabra, Hugas de Batlle i Pere Guardiola.
"A taste of Empordà" era el títol del segon tast celebrat en què es van maridar vins de la Ruta del Vi DO Empordà dels cellers La Vinyeta, Mas Llunes i Pere Guardiola amb diferents productes gironins, com les anxoves de l’Escala, els formatges Montbrú o el fuet Espuña.
Els vins empordanesos també van ser protagonistes de la fira de vins que se celebra coincidint amb la trobada i en la què participen les principals zones productores de tot el món.
Aquesta ha estat un de les promocions més importants de vins empordanesos que s’ha celebrat mai als Estats Units. L’acció forma part de l’estratègia conjunta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i del Consell Regulador de la DO Empordà per donar a conèixer l’Empordà i els seus vins al mercat nordamericà.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...