
Els vins empordanesos han assolit una nota mitjana de 9,15 (sobre 10) a la Guia de Vins de Catalunya 2018 que s'acaba de publicar. Els vins empordanesos més ben puntuats són els blancs que aconsegueixen una nota mitjana de 9,27, seguit dels vins dolços, amb 9,21, els rosats, amb 9,09, i els negres amb, amb 9,04.
Aquesta és la lllista dels vins empordanesos més ben valorats de cada categoria.
Vins blancs
-Microvins Carinyena Blanca Castanyer, del Celler La Vinyeta, amb 9,76
-Mas Llunes Singulars Garnatxa Roja 15.01, del Celler Mas Llunes, amb 9,72
-Mas Llunes SIngulars Blanc de Vinyes Velles, del Celler Mas Llunes, amb 9,71
Vins negres
-Microvins Samsó Àmfora, del Celler La Vinyeta, amb 9,73
-VD'O 1.12 Samsó PIssarra, del Celler Vinyes d'Olivardots, amb 9,66
-Masia Carreras Negre, del Celler Martí Fabra, amb 9,63
Vins rosats
-Vinya del Metge, de Cellers den Guilla, amb 9,60
-Rosa-T, del Celler Maria Pagès, amb 9,49
-Vins de Postal La Serra, del Celler Cooperatiu d'Espolla, amb 9,37
Vins dolços
-Masia Pairal Can Carreras Moscat Vi Dolç Natural, del celler Martí Fabra, amb 9,72
-Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l'Empordà, del celler Martí Fabra, amb 9,69
-Garnatxa dels cellers d'en Guilla, de Cellers d'en Guilla, amb 9,55
Una trentena de vins de la DO Empordà s'inclouen a la llista 'Tops' de la prestigiosa publicació, que són aquells vins que superen la nota de 9,50. Aquests resultats tornen a confirmar la qualitat dels vins de la denominació empordanesa que cada any milloren els seus resultats a les principals guies vinícoles de referència nacionals i internacionals.
La Guia de Vins de Catalunya, que enguany arriba a la seva desena edició, és obra de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, amb la col·laboració de Sergi Sevé, Rafel Pino, Maties Salom i Carles Xuriguera. En total es valoren 1.458 vins, que són tastats a cegues, de 284 cellers de les 12 denominacions catalanes.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...