Empordà Gastronòmic, la primera revista de gastronomia de l’Empordà, supera el seu primer any d’història amb un monogràfic dedicat a “La vinya i el vi”, amb entrevistes amb Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Carles Alonso, propietari del celler Carriel dels Vilars, i reportatges sobre la inauguració i millora de les instal·lacions de Vins i Licors Grau, els Premis Vinari i sobre la collita d’enguany, entre d’altres. Igual que en els seus números anteriors, la publicació dedica també un espai destacat a la cuina empordanesa actual i tradicional, amb entrevistes amb els xefs Quim Casellas (Hotel Restaurant Casamar de Llafranc) i Lluís Fernández Punset (Els Pescadors de Llançà), una acurada selecció de receptes (amb textos de Tomàs Brull, Iolanda Bustos i Jaume Fàbrega, entre d’altres), notícies d’actualitat –entre les que destaquen la celebració del Fòrum Gastronòmic de Girona i la concessió de la primera estrella Michelin al Restaurant Castell de Peralada– i articles sobre els orígens de la nostra cuina i els productes de proximitat i Km. O de l’Empordà.
El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà va quedar petit el vespre del divendres 12 de gener per la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà, dedicat a la “Ceràmica i terrissa”, i Empordà Gastronòmic, amb “La vinya i el vi” com a tema central. L’acte va comptar amb l’assistència de 110 persones, que van desbordar l’espai inicialment previst pels organitzadors i van escoltar amb atenció i gran interès les intervencions de Gerard Xarles i Lluís Molinas, editor i coordinador de les publicacions, Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu, i Xavier Albertí, president de la DO Empordà. Va tancar la presentació l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais i Puigdemont, que va agrair a les publicacions tant la feina feta al llarg dels seus més de quinze anys d’història com el fet que triessin la capital del Baix Empordà, i un lloc tan emblemàtic com el Terracotta Museu, per a la presentació. Seguidament, l’acte va finalitzar amb un tast de vins de la DO Empordà que va ser molt ben rebut per tots els assistents.
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...