La revista Empordà Gastronòmic dedica un monogràfic al vi de l'Empordà

15/01/2018

Empordà Gastronòmic, la primera revista de gastronomia de l’Empordà, supera el seu primer any d’història amb un monogràfic dedicat a “La vinya i el vi”, amb entrevistes amb Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Carles Alonso, propietari del celler Carriel dels Vilars, i reportatges sobre la inauguració i millora de les instal·lacions de Vins i Licors Grau, els Premis Vinari i sobre la collita d’enguany, entre d’altres. Igual que en els seus números anteriors, la publicació dedica també un espai destacat a la cuina empordanesa actual i tradicional, amb entrevistes amb els xefs Quim Casellas (Hotel Restaurant Casamar de Llafranc) i Lluís Fernández Punset (Els Pescadors de Llançà), una acurada selecció de receptes (amb textos de Tomàs Brull, Iolanda Bustos i Jaume Fàbrega, entre d’altres), notícies d’actualitat –entre les que destaquen la celebració del Fòrum Gastronòmic de Girona i la concessió de la primera estrella Michelin al Restaurant Castell de Peralada– i articles sobre els orígens de la nostra cuina i els productes de proximitat i Km. O de l’Empordà.

El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà va quedar petit el vespre del divendres 12 de gener per la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà, dedicat a la “Ceràmica i terrissa”, i Empordà Gastronòmic, amb “La vinya i el vi” com a tema central. L’acte va comptar amb l’assistència de 110 persones, que van desbordar l’espai inicialment previst pels organitzadors i van escoltar amb atenció i gran interès les intervencions de Gerard Xarles i Lluís Molinas, editor i coordinador de les publicacions, Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu, i Xavier Albertí, president de la DO Empordà. Va tancar la presentació l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais i Puigdemont, que va agrair a les publicacions tant la feina feta al llarg dels seus més de quinze anys d’història com el fet que triessin la capital del Baix Empordà, i un lloc tan emblemàtic com el Terracotta Museu, per a la presentació. Seguidament, l’acte va finalitzar amb un tast de vins de la DO Empordà que va ser molt ben rebut per tots els assistents.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal