Els vins DO Empordà sumen una trentena de medalles al concurs Giroví 2018

19/03/2018

7 medalles d'or, 16 d'argent i 8 de bronze per a vins elaborats sota l'empara de la denominació empordanesa. Aquest és el magnífic resultat dels vins DO Empordà en el prestigiós concurs Giroví 2018, amb més d'una trentena de medalles en diverses categories. Les medalles d'or per a vins DO Empordà són aquestes

-Joncària (2015), del celler Pere Guardiola, en la categoria de vi blanc especial.
-Flor d'Alberta (2015), del celler Martí i Fabra, en la categoria de vi blanc fusta.
-Finca Malaveïna (2014), del celler Peralada, en la categoria de vi negre criança.
-Peralada Gran Claustro Negre (2013), del celler Peralada, en la categoria de vi negre criança. 
-Clos Adrien (2014), del celler Terra Remota, en la categoria vi negre reserva. 
-Temperi (2016), de Vinyes de la Dot, en la categoria de vi negre reserva. 
-Cop de vent (2017), del Grup Freixenet, en la categoria de vi negre jove.

En aquest enllaç podeu consultar totes les medealles aconseguides per vins elaborats sota l'empara de la DO Empordà. En total una desena de cellers de la DO Empordà han aconseguit, com a mínim, una medalla en alguna de les categories. Es tracta dels cellers Pere Guardiola, Mas Llunes, Martí i Fabra, Empordàlia, Arché Pagès, Peralada, Masetplana, La Vinyeta, Terra Remota i Celler d'Espolla. 

Un toal de 220 tastadors experts, professors, alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona, enòlegs, sommeliers, el.laboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors, han format part del jurat que ha tastat a cegues les mostres partcipants al concurs i han determinat els vins i caves guardonats en cada una de les categories (blancs joves, blancs fusta, blancs especials, rosats, negres joves, negres criança curta, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats).

Els vins empordanesos obtenen bons resultats especialment en els vins blancs i negres joves, on assoleixen cinc de les sis medelles d'or concedides. I també destaquen en la categoria de vins dolços on obtenen la única medalla d'or concedida. Aquesta és la relació de vins empordanesos guardonats.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal