Arrels del Vi, la cita vitivinícola més esperada de l’Empordà, el 26 i 27 de maig a St. Martí d’Empúries

15/05/2012

Sant Martí d’Empúries, Maig 2012. La fira vitivinícola professional Arrels del Vi  torna a celebrar-se a Sant Martí d'Empúries el 26 i 27 de maig. Organitzada per Dominic Abernethy, propietari de "El Celler Petit" de Sant Martí d'Empúries, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de Global Marketing Turístico, Arrels del Vi s’ha consolidat, en la seva cinquena edició, com a única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general. Una fira on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar vins de la D.O. Empordà d'alta qualitat en un entorn privilegiat. Segons Abernethy: “Sempre hem buscat un format professional obert a tothom. Convoquem els millors cellers de la D.O. Empordà i els hi demanem que vingui a la fira el propietari o l’enòleg. L’objectiu és que siguin els experts els que ajudin a descobrir els seus vins de gamma mitja i alta al públic en general. La degustació es oberta i oferim una copa Riedel amb l’entrada perquè es puguin degustar els vins amb qualitat. Després de cinc anys podem dir que tant els cellers com els visitants estan encantats amb el resultat”.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la D.O. Empordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta enguany amb un total de 19 cellers de la D.O. Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i un celler convidat de la Catalunya Nord. Han confirmat la seva participació els següents productors de la D.O. Empordà: AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra / Masia Carreras, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Mas Llunes, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Roig Parals, Sota els Àngels, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i el convidat especial d'aquest any de la Catalunya Nord, La Nouvelle Donne. A més, després de l’èxit de l’any passat, aquest any repetirà Arrels Kids: de 18h a 21h, tallers creatius per als més petits.

Tretze dels millors sommelier de l’Empordà dirigits per Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser 2, van participar el passat 18 d’abril en el tast a cegues per escollir els vins guanyadors de la fira Arrels del Vi 2012. Segons Sabadí, “A l’Empordà tenim factors únics: clima suau, sol i tramuntana. Però sobretot, el nivell dels enòlegs és cada cop més alt. La D.O. Empordà aposta per produccions més petites aportant la màxima qualitat. Vins amb tipicitat, amb personalitat, concentració i molta qualitat. No tenim res a envejar als vins de la resta d’Espanya o del món”.

Els guanyadors de l’edició d'Arrels del Vi 2012 han estat:

Millor Vi Negre 2012: Masia Carreras 2007, Martí Fabra
Millor Vi Blanc 2012: Blanc dels Aspres 2009, Vinyes dels Aspres
Millor Vi Dolç 2012: Torre de Capmany Gran Reserva, Pere Guardiola

El lliurament de premis es realitzarà el proper 26 de maig per inaugurar Arrels del Vi. La Fira suposa una oportunitat única de tastar en un espai privilegiat els millors vins de la D.O. Empordà i de comprar a preu de celler veritables joies de la vinicultura empordanesa, que enguany ha estat més reconeguda que mai. La qualitat dels vins empordanesos va en augment, 44 han estat inclosos a la llista del crític vinícola Robert Parker i d’aquests, 28 han obtingut una puntuació de 90 o més punts. A més, per primer cop la D.O. Empordà ha venut més de 4 milions d’ampolles de vi en un any, un increment del 5% respecte a l’any anterior.

Arrels del Vi deu el seu nom a la història de Sant Martí d'Empúries. A les excavacions de la colònia grega d'Emporion es van trobar les proves arqueològiques que van demostrar que la vinicultura va arribar a la Península Ibèrica a través d'aquest punt privilegiat del Mediterrani. Per això, la tradició vitivinícola en aquesta zona compta amb arrels de més de 26 segles d'història.

La ubicació de la fira no és casual. A la història que té la zona cal sumar-li que l'Alt Empordà és una de les zones més turístiques de Catalunya i Sant Martí d'Empúries (L'Escala) és un dels seus pobles més atractius. A més del complex medieval, compta amb un casc antic abocat al mar, amb cales i platges molt atractives i amb un museu arqueològic únic.

Lloc: Sant Martí d’Empúries
Data: 26 i 27 de maig 2012
Horari: 12h a 15h i de 17h a 22h
Preu: 15€

Inclou:
Degustació oberta dels millors vins de la D.O. Empordà
1 Copa Riedel valorada en 12€
Visita guiada a les Ruïnes d’Empúries i tast de “Mulsum” (vi romà), a les 16h des de la Porta Marina
Arrels Kids: tallers creatius per als més petits, de 18h a 21h
Tapes de maridatge
Venda directa de vins a preu de celler

www.arrelsdelvi.com

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal