
Els cellers empordanesos Empordàlia, Espelt i La Vinyeta han programat activitats que permeten viure en primera persona i acompanyat de la família el procés de la verema.
Empordàlia un proposa posar-vos la pell del veremador amb la proposta 'Fes-te el Most', L'activitat s'inicia amb el desplaçament en trenet cap a les vinyes. Allà, els participants tallen el raïm i el posen en caixes. Tornant al celler, els veremadors reponen forces amb un esmorzar abans d'aixafar els raïms amb els peus, premsant el most, i finalment, embotellant-lo. La proposta té lloc el 2, 9, 16 i 23 de setembre.
Espelt Viticultors organitza l'activitat 'Festa de la Verema a l'Antiga' per reviure la verema com es feia antigament. Es recullen els raïms a mà, es transporten amb semals, es trepitjgen amb els peus i es tasta el primer most. Després de tant feinejar, els participants gaudeixen d'’un esmorzar de veremador ben merescut, a base de botifarres ecològiques i pa amb tomata, maridats amb els vins del celler. Durant la jornada,els Amics dels Tractors d’Època de l’Empordà exposaran algunes de les seves màquines, mentre La Diatònica s'encarrega de maridar musicalment la proposta que se celebra el 15 de setembre.
El celler La Vinyeta programa l'activitat 'Verema en família' perquè petits i grans participin d’aquesta festa. Com en els altres casos, els participants es desplacen a les vinyes per tallar el raïm per després trepitjar-lo i premsar-lo fins a obtenir el most preuat. La vetllada s'acaba amb un pica-pica de cloenda. La proposta tindrà lloc el 31 d'agost i l'1 de setembre.
Les places en totes les activitats programades són limitades.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...