Verema en família als cellers Empordàlia, Espelt i La Vinyeta

07/08/2018

Els cellers empordanesos Empordàlia, Espelt i La Vinyeta han programat activitats que permeten viure en primera persona i acompanyat de la família el procés de la verema.

Empordàlia un proposa posar-vos la pell del veremador amb la proposta 'Fes-te el Most', L'activitat s'inicia amb el desplaçament en trenet cap a les vinyes. Allà, els participants tallen el raïm i el posen en caixes. Tornant al celler, els veremadors reponen forces amb un esmorzar abans d'aixafar els raïms amb els peus, premsant el most, i finalment, embotellant-lo. La proposta té lloc el 2, 9, 16 i 23 de setembre. 

Espelt Viticultors organitza l'activitat 'Festa de la Verema a l'Antiga' per reviure la verema com es feia antigament. Es recullen els raïms a mà, es transporten amb semals, es trepitjgen amb els peus i es tasta el primer most. Després de tant feinejar, els participants gaudeixen d'’un esmorzar de veremador ben merescut, a base de botifarres ecològiques i pa amb tomata, maridats amb els vins del celler. Durant la jornada,els Amics dels Tractors d’Època de l’Empordà exposaran algunes de les seves màquines, mentre La Diatònica s'encarrega de maridar musicalment la proposta que se celebra el 15 de setembre.

El celler La Vinyeta programa l'activitat 'Verema en família' perquè  petits i grans participin d’aquesta festa. Com en els altres casos, els participants es desplacen a les vinyes per tallar el raïm per després trepitjar-lo i premsar-lo fins a obtenir el most preuat. La vetllada s'acaba amb un pica-pica de cloenda. La proposta tindrà lloc el 31 d'agost i l'1 de setembre.

Les places en totes les activitats programades són limitades. 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal