La Fira de Vins i Caves de Catalunya torna a Palafrugell

27/08/2018

La fira se celebrarà del 31 d’agost al 2 de setembre, amb una destacada presència de vins de la DO Empordà.

Els pròxims dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre arriba una nova edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya, la fira de vins més antiga del país i una de les més esperades dels estius a la Costa Brava. Des de l’any 1981, la Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre és l’encarregada d’organitzar, un any més, aquest esdeveniment que enguany torna a Palafrugell, el lloc on tot va començar.

La Plaça de Can Mario serà el punt neuràlgic de la 38ª edició de la fira, i és que enguany la intenció és englobar quatre conceptes molt vinculats al municipi palafrugellenc: vi, suro, gastronomia i cultura. I tot això, sense oblidar la rellevància que va tenir la indústria surera en el desenvolupament del municipi. En aquest sentit, el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas i la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs tindran un gran protagonisme. Per això, durant la celebració de la Fira de Vins i Caves de Catalunya, aquestes entitats oferiran jornades de portes obertes.  

L’altra de les novetats d’enguany és la presència de ‘La Cuina de l’Empordanet’. Els dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre, el col·lectiu oferirà tastets de micro cuina elaborats amb productes del territori. D’aquesta manera, els assistents podran gaudir de la millor cuina d’autor, i de retruc, es donarà a conèixer la gastronomia empordanesa. Els tastets i les degustacions de vins i caves es faran des de les 8 del vespre fins a les 12 de la mitjanit. Està previst que durant la Fira de Vins i Caves de Catalunya es serveixin més de 15.000 degustacions.

Com cada any, els visitants tindran l’oportunitat de tastar vins i caves de diferents denominacions d’origen catalanes, amb especial protagonisme per les DO Empordà. En total, hi participaran una vuitantena de cellers i més d’un centenar de referències diferents. Com sempre, l’objectiu de la Fira de Vins i de Catalunya és el de donar a conèixer l’àmplia gamma i la qualitat vinícola de les terres catalanes. En definitiva, mostrar el bo i millor de la tradició vinícola a les persones que vénen de fora de Catalunya i que estan de vacances a la Costa Brava, i també a la gent que habitualment ja assisteix a la fira.   

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre és l’entitat organitzadora de la fira i compta amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell, Prodeca, l’Obra Social “La Caixa”, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i ‘La Cuina de l’Empordanet’.

Origen de la fira
La primera Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava es va celebrar del 4 al 7 de juny de 1981 a Palafrugell, només tres anys després de constituir-se la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre. Més tard, a l’edició de 1996, la fira també va incorporar una mostra de formatges artesans, que encara la va fer més completa.

Amb els anys, aquella festa estiuenca ha esdevingut ineludible per als visitants de la Costa  Brava, i avui en dia, l’objectiu inicial de l’esdeveniment encara persisteix: donar a conèixer els vins i caves catalans no només als professionals de la restauració, i a la gent del país, sinó també als molts visitants de diferents nacionalitats que aquells dies estan de vacances a la Costa Brava. I sempre tenint present la promoció de tots els vins i caves, des de les principals empreses elaboradores a les més petites i no tan reconegudes.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal