La DO Empordà organitza vuit tastos singulars durant la Mostra del Vi de l'Empordà

28/08/2018

ATENCIÓ. A partir de divendres 7 de setembre, les entrades es vendran al mateix espai de tast. NO ES VENDRAN PER INTERNET

El Consell Regulador de la DO Empordà ha programat vuit tastos singulars durant la 34a Mostra del Vi de l'Empordà que tindrà lloc a Figueres. Aquests tastos únics tindran lloc del 7 al 9 de setembre en horari de tarda i vespre. Les entrades, a un preu de 5€ per persona, es poden adquirir al web de la DO Empordà. 

Entre les propostes, destaca el tast 'Els vins de l'Eduard' en què es podran tastar alguns dels vins creats amb la col·laboració de l'enòleg Eduard Puig Vayreda, un dels principals impulsors de la creació de la denominació d'origen empordanesa que va morir el passat mes d'abril. Jordi Pairó, del celler Pere Guardiola, i Pau Albó, del Celler Cooperatiu d'Espolla, seran els encarregats de dirigir aquest tast que vol ser un homenatge a un home que va destacar com a investigador i difusor de la cultura del vi. 

Els participants podran també comparar els vins elaborats a diverses poblacions de la DO Empordà. La sommelier Laura Masramon dirigirà dos tastos que confrontaran els vins d'Espolla amb els de Capmany i els vins de Sant Climent de Sescebes amb els de Cantallops. 

El programa inclou un 'Tast dels millors Premis Vinari' en el què es podrà tastar una selecció dels vins de la DO Empordà que han estat premiats en aquests prestigiosos guardons. La proposta anirà a càrrec de l'Ester Bachs, directora tècnica dels premis Vinari.

Completen la programació el tast "Unviunplaer: tast de vins multiorgàsmics', amb Patrícia de Golferichs (Undiaunvi) que oferirà una selecció de vins que emocionen tots els sentits; '2.500 anys de vi a l'Empordà', un tast guiat en clau històrica pels vins empordanesos que oferirà Glops d'Història, i  'Riedel Experience - El contingut determina la forma', amb Pau Melendo, responsable de la marca Euroselecció/Ridel a Girona, que posarà en valor la importància de l'elecció de les copes per a cada tipus de vi.

També es podran tastar els vins de la DO Montsant, que enguany és la denominació convidada a la 34a Mostra del Vi de l'Empordà. En aquest cas, la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, dirigirà el tast 'La DO Montsant i el seu projecte de zonificació' que permetrà conèixer en profunditat aquesta denominació i els seus vins. 

A continuació us detallem els horaris de cada tast amb el seu enllaç a la venda d'entrades:

Divendres 7 de setembre
18.30H 'Riedel Experience - El contingut determina la forma'
20.00h 'Vins de poble: Espolla vs. Capmany'
21.30H 'Els vins de l'Eduard (en homenatge a Eduard Puig Vayreda)'

Dissabte 8 de setembre
18.30H 'La DO Montsant i el seu projecte de zonificació'
20.00h 'Vins de poble: Sant Climent vs. Cantallops'
21.30H 'Unviunplaer: tast de vins multiorgàsmics'

Diumenge 9 de setembre
18.30H 'Tast dels millors premis Vinari de l'Empordà'
20.00H '2.500 anys de vi a l'Empordà'

 

 

 

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal