Ha concedit els guardons Bacus Emporità al consistori i el Lledoner d'Or a l'empresa de Palafrugell per la seva decidida aposta pels vins de l'Empordà
El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a Figueres el lliurament de la quarta edició dels premis Bacus Emporità i Lledoner d’Or que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció dels vins empordanesos, en el marc de la Festa de benvinguda a la Mostra del vi de l’Empordà que organitza l’Ajuntament de Figueres. Al lliurament, que ha tingut lloc a la Casa Empordà de Figueres, hi han assistit cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb la Mostra i el món del vi, a banda de nombrosos personalitats, entre les quals el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, o el director de l’Incavi, Salvador Puig.
El guardonat del Bacus Emporità 2018 ha estat l'Ajuntament de Figueres pel seu notable esforç en la difusió dels vins de la DO Empordà, a través de diverses iniciatives com la Mostra del Vi de l'Empordà que té lloc aquests dies a la Rambla o la inclusió de les activitats enoturístiques dels cellers empordanesos en el Pla de Desenvolupament Turístic de la ciutat. El premi vol reconèixer i posar en valor l'aposta del consistori figuerenc de consolidar-se com la capital del vi de l’Empordà. És la primera vegada que aquest premi es lliura a una institució, ja que en edicions anteriors s'havia concedit a personalitats, com el recentment traspassat enòleg Eduard Puig Vayreda a qui es va otorgar el Bacus Emporità 2017.
Enguany, l'establiment o empresa premiada amb el Lledoner d’Or 2018 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat Vins i Licors Grau, de Palafrugell. Durant els seus 40 anys de vida, l'empresa empordanesa ha apostat per la venda i distribució dels vins de proximitat. La seva acció comercial permet donar visibilitat a molts dels vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos. L'empresa ofereix 12.000 referències de vins i licors de tot el món, compta amb més de 3.000 clients i una plantilla de 50 persones. Anualment, l'empresa ven uns 12 milions d'ampolles. La seva zona de distribució és principalment les comarques de Girona, amb contactes puntuals com a majorista a la resta de Catalunya, Espanya i Europa.
La DO Empordà
El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de 6 milions d'ampolles a l'any.
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...