La DO Empordà reconeix l'Ajuntament de Figueres i Vins i Licors Grau per la seva promoció dels vins empordanesos

05/09/2018

Ha concedit els guardons Bacus Emporità al consistori i el Lledoner d'Or a l'empresa de Palafrugell per la seva decidida aposta pels vins de l'Empordà

El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a Figueres el lliurament de la quarta edició dels premis Bacus Emporità i Lledoner d’Or que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció dels vins empordanesos, en el marc de la Festa de benvinguda a la Mostra del vi de l’Empordà que organitza l’Ajuntament de Figueres. Al lliurament, que ha tingut lloc a la Casa Empordà de Figueres, hi han assistit cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb la Mostra i el món del vi, a banda de nombrosos personalitats, entre les quals el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, o el director de l’Incavi, Salvador Puig.

El guardonat del Bacus Emporità 2018 ha estat l'Ajuntament de Figueres pel seu notable esforç en la difusió dels vins de la DO Empordà, a través de diverses iniciatives com la Mostra del Vi de l'Empordà que té lloc aquests dies a la Rambla o la inclusió de les activitats enoturístiques dels cellers empordanesos en el Pla de Desenvolupament Turístic de la ciutat. El premi vol reconèixer i posar en valor l'aposta del consistori figuerenc de consolidar-se com la capital del vi de l’Empordà. És la primera vegada que aquest premi es lliura a una institució, ja que en edicions anteriors s'havia concedit a personalitats, com el recentment traspassat enòleg Eduard Puig Vayreda a qui es va otorgar el Bacus Emporità 2017.

Enguany, l'establiment o empresa premiada amb el Lledoner d’Or 2018 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat Vins i Licors Grau, de Palafrugell. Durant els seus 40 anys de vida, l'empresa empordanesa ha apostat per la venda i distribució dels vins de proximitat. La seva acció comercial permet donar visibilitat a molts dels vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos. L'empresa ofereix 12.000 referències de vins i licors de tot el món, compta amb més de 3.000 clients i una plantilla de 50 persones. Anualment, l'empresa ven uns 12 milions d'ampolles. La seva zona de distribució és principalment les comarques de Girona, amb contactes puntuals com a majorista a la resta de Catalunya, Espanya i Europa.

La DO Empordà

El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de 6 milions d'ampolles a l'any.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal