
Els viticultors empordanesos han collit un total de 9,7 milions de quilos de raïm que ha entrat als cellers en un estat sanitari excel·lent
Les abundants pluges de la primavera, la bona climatologia de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris negatius han propiciat una producció abundant i de qualitat
La DO Empordà ha tancat una de les millors veremes de la dècada. Els cellers empordanesos han collit durant els darrers mesos un total de 9,7 milions de quilograms de raïm. Aquesta quantitat representa un augment de 12% respecte la verema del 2017 i un increment del 13% en comparació a la mitjana de la darrera dècada.
Les abundants pluges de la primavera, la bona climatologia de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris que hagin afectat negativament les vinyes són els factors que han propiciat aquest augment de producció durant la verema d’enguany. Aquestes mateixes condicions han afavorit que l’estat sanitari de les vinyes hagi estat excel·lent i que pràcticament el 100% del raïm hagi entrat sa als cellers.
Els bons resultats d’aquesta campanya permeten ser molt optimista respecte a les bones aptituds enològiques del raïm, que s’espera repercuteixen en una molt bona qualitat dels vins de l’anyada.
Les varietats autòctones, les més abundants
Com ja és habitual, les varietats autòctones han estat les més abundants amb més del 70% de la producció total. Les garnatxes negra, blanca i roja han estat les més majoritàries i representen el 33,9% de tota la producció, mentre que la carinyena o samsó suposa el 18% del total collit aquest any.
Els cellers de la DO Empordà van iniciar la verema a les dates tradicionals, entre mitjans i finals d’agost, i van finalitzar els treballs a finals del mes passat.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...