Els viticultors empordanesos han collit un total de 9,7 milions de quilos de raïm que ha entrat als cellers en un estat sanitari excel·lent
Les abundants pluges de la primavera, la bona climatologia de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris negatius han propiciat una producció abundant i de qualitat
La DO Empordà ha tancat una de les millors veremes de la dècada. Els cellers empordanesos han collit durant els darrers mesos un total de 9,7 milions de quilograms de raïm. Aquesta quantitat representa un augment de 12% respecte la verema del 2017 i un increment del 13% en comparació a la mitjana de la darrera dècada.
Les abundants pluges de la primavera, la bona climatologia de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris que hagin afectat negativament les vinyes són els factors que han propiciat aquest augment de producció durant la verema d’enguany. Aquestes mateixes condicions han afavorit que l’estat sanitari de les vinyes hagi estat excel·lent i que pràcticament el 100% del raïm hagi entrat sa als cellers.
Els bons resultats d’aquesta campanya permeten ser molt optimista respecte a les bones aptituds enològiques del raïm, que s’espera repercuteixen en una molt bona qualitat dels vins de l’anyada.
Les varietats autòctones, les més abundants
Com ja és habitual, les varietats autòctones han estat les més abundants amb més del 70% de la producció total. Les garnatxes negra, blanca i roja han estat les més majoritàries i representen el 33,9% de tota la producció, mentre que la carinyena o samsó suposa el 18% del total collit aquest any.
Els cellers de la DO Empordà van iniciar la verema a les dates tradicionals, entre mitjans i finals d’agost, i van finalitzar els treballs a finals del mes passat.
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...
Empordà Turisme i la Denominació d'Origen Empordà (DO Empordà) comencen una nova etapa de col·laboració consolidant una aliança...
L’expresident de la denominació rep el Bacus Emporità i la fira del vi, el Lledoner d’Or, dels Premis de la DO Empordà. Els guardons...
L’informe, elaborat amb un ajut de Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, identifica cinc itineraris per gaudir dels elements naturals i...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació empordanesa programa al novembre la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els...
L'Empordà aconsegueix 34 medalles en el concurs dels millors vins catalans de l'any La DO Empordà ha estat la segona denominació...
Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany. Els cellers de la DO Empordà han iniciat els últims dies la...
Com és tradicional en aquesta època, el Consell Regulador de la denominació empordanesa organitza la tradicional ‘Festa de la Verema’....