
Un estudi encarregat pel Consell Regulador de la denominació empordanesa confirma l’augment de la penetració dels vins de l’Empordà a la restauració barcelonina, especialment en els establiments de més alt nivell
Els vins de la DO Empordà han millorat en els darrers anys la seva presència a les cartes dels restaurants barcelonins. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi qualitatiu i quantitatiu encarregat pel Consell Regulador de la denominació empordanesa per conèixer el posicionament i nivell de penetració dels seus vins al sector de la restauració als establiments de la capital catalana.
La dada més rellevant de l’informe és que un 40% dels restaurants de gamma alta inclouen vins de la DO Empordà a les seves cartes. La presència dels vins empordanesos és menor als restaurants de gamma mitja -un 27%- i de gamma baixa -un 16%-. En conjunt, els vins empordanesos són presents al 20% de les cartes dels restaurants barcelonins.
La denominació empordanesa és la desena en nombre de vins a les cartes dels restaurants barcelonins i la sisena de les DO catalanes. El nombre de vins empordanesos per carta és molt similar a la d’altres denominacions catalanes, amb un percentatge del 3% sobre el total dels vins que ofereixen els restaurants barcelonins.
Pel que fa al preu, els vins de la DO Empordà tenen un posicionament molt competitiu. Per exemple, el preu mig del vi negre de l’Empordà és de 20€, inferior a Priorat (25€), igual que Ribera, i superior a Montsant (18€).
Per elaborar l’estudi s’han analitzat les cartes de 1.139 restaurants de la ciutat de Barcelona i s’han realitzat també enquestes qualitatives a una trentena de professionals dels àmbits de la restauració, la distribució i la comunicació.
Aquest informe, elaborat per la consultora Visirius, ha estat presentat avui durant una reunió informativa celebrada al celler Empordàlia, de Vilajuïga, a la què han assistit representants dels cellers empordanesos i professionals vinculats amb el sector. Amb el títol ‘Barcelona i la consolidació de la marca Empordà a Catalunya’, la trobada ha finalitzat amb la taula rodona ‘El repte de Barcelona’, moderada per l’actor i viticultor Carles Xuriguera, i amb la participació d’Eugeni Llos, director de màrqueting del Grup de Bodegas Castillo Perelada; Quim Vila, director de Vilavinateca; i Josep Serra, del celler La Vinyeta i director de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà.
Pla estratègic per millorar la presència a la restauració
L’estudi sobre la presència dels vins empordanesos a la restauració i la jornada celebrada avui formen part de les accions que porta a terme el Consell Regulador de la DO Empordà per millorar el seu posicionament en aquest àmbit, sobretot a la capital catalana.
La Mostra se celebrarà a la Rambla de Figueres del 26 al 29 de juny i amb l’objectiu de potenciar-ne la qualitat i la professionalització s’ha...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...