En marxa la 7ª edició dels Sopars Maridats amb els millors vins i la millor cuina de l'Empordà

05/02/2019

Cada divendres -del 8 de febrer al 31 de maig- se serviran un total de 30 àpats diferents, amb preus d'entre 45 i 65 euros per persona

Aquest divendres es posa en marxa la 7ª edició dels Sopars Maridats que combina la millor gastronomia dels col·lectius Cuina de l'Empordanet i Cuina del Vent amb els millors vins dels cellers de la DO Empordà. Els sopars de la campanya tindran lloc els divendres del 8 de febrer al 31 de maig (excepte per Setmana Santa). En total 30 àpats confeccionats per parelles formades per un cuiner i un cellerer, que treballaran conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen el menú.

Els àpats dels ‘Sopars Maridats’ es realitzaran als diferents restaurants de La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent, i sempre amb l’acompanyament dels vins dels cellers de la DO Empordà. Els preus dels sopars oscil·laran entre els 45 i els 65 euros (IVA inclòs), i les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant. 

Durant els ‘Sopars Maridats’ d’enguany, la Poma de Girona tindrà un gran protagonisme, i totes les elaboracions inclouran aquesta fruita tan típica de les comarques gironines. De fet, l’elecció de la Poma de Girona com a fil conductor de la campanya no és casual. L’aposta per la proximitat i la qualitat del producte han sigut raons de pes per incorporar-la dins la campanya gastronòmica. Enguany, els Olis de l’Empordà (DOP) també seran presents en els sopars maridats. 

Presència de la Poma de Girona

La zona de producció de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona està situada en els camps de les comarques del Baix Empordà, l’Alt Empordà i el Gironès. Les sinergies entre les principals cooperatives del sector va fer que el 1987 es creés l’agrupació Poma de Girona. Ja el 2003, en una clara aposta per la qualitat del producte, es va impulsar el segell d’IGP. 

Malgrat els canvis en el sector i l’augment de la competència, la Poma de Girona s’ha consolidat tot mantenint la seva essència. La proximitat i la producció sostenible també són part de l’èxit d’aquesta marca. Actualment, Poma de Girona produeix quatre varietats: Golden, Red Delicious, Galai Granny Smith. 

Presentació

El Pati Verd de l’Hotel Carlemany de Girona ha acollit la presentació de la 7a edició de la campanya gastronòmica ‘Sopars Maridats’. L’acte ha comptat amb la presència dels representants dels col·lectius gastronòmics La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent, i de la DO Empordà. 

La primera intervenció ha sigut la del president de la DO Empordà, Xavier Albertí, qui ha agraït la tasca dels 23 cellers participants, i ha assegurat que aquesta campanya gastronòmica “és una oportunitat per aprendre i gaudir d’un art tan complex com el de maridar”. Després del parlament de Xavier Albertí, el gerent de La Cuina del Vent, Carles Tubert ha destacat la incorporació de noves propostes, i ha remarcat que el principal objectiu del col·lectiu és “incrementar el sentiment de pertinença dels seus integrants”. 

Finalment, el president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, ha explicat que “abans de fer-se públics els menús, la gent ja demana taula”. En aquest sentit, Fajardo ha admès que és un plaer treballar al costat de La Cuina del Vent i de la DO Empordà. Un cop acabades les intervencions, els assistents han pogut gaudir d’uns tastets elaborats pels dos col·lectius, amb la Poma de Girona com a gran protagonista. 

Origen dels ‘Sopars Maridats’  

Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica en un sentit total, empordanesa i d’alta qualitat. També d’enfortir i consolidar relacions entre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa. Així com d’aconseguir dinamitzar el sector en una època de l’any on hi ha poc moviment turístic a la zona, mobilitzant els públics locals i nacionals. 

Al website www.soparsmaridats.com els usuaris podran trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s’aniran penjant esglaonadament atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada. Les etiquetes que es promouran perquè els usuaris participin de la campanya a les xarxes socials seran: #soparsmaridats2019 #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.

 

 

 

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal