
20 restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet i 21 cellers de la Denominació d’origen Empordà s’uneixen per crear una experiència enogastronòmica conjunta, úni- ca i irrepetible a la ciutat de Barcelona.
L’Hotel Havana de Barcelona acull els dijous 16 de maig, 23 de maig, i 30 de maig aquesta proposta enogastronòmica ideada per la Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà sota el projecte B de l’Empordà.
Cada dia 7 restaurants preparerant un plat estrella que s’harmonitza amb diferents vins DO Empordà. Xefs i enòlegs baixaran a viure l’experiència i compartir-la amb tot el públic assistent.
El Roser 2, Mas dels Arcs, Casamar, La Plaça, Aradi, Vicus, Terramar, Aquamare, Es Portal, La Xicra, La Calèndula, Hotel Aigua blava, Els Tinars, La Blanca, Sa Punta i Aurum, Mas de Torrent, SA Cova i Bo.tic juntament amb l’Hotel Havana Barcelona - espai que acull el festival - són els restaurants protagonistes d’aquesta primera edició del festival enogastronòmic, Caràcter Empordà. Cadascun d’ells ha elaborat un plat 100% empordanès amb l’objectiu de crear de forma coral, un menú de 7 plats inspirat en els millors productes de la gastronomia de mar i muntanya de l’Empordà.
Per complementar la proposta gastronòmica, s’ha harmonitzat cada plat amb un vi DO Empordà. En són 22 els cellers seleccionats en aquesta primera edició: Gerisena, Pujol Cargol, *lavinyeta, Pere Guardiola, Perelada, Mas Llunes, Vinyes dels Aspres, Cellers d’en Guilla, Mas Pòlit, Espolla, Masia Serra, Martín Faixó, Espelt Viticultors, Mas Vida, Martí Fabra, Vinyes d’Olivardots, Bodegas Trobat, Mas Oller, Clos d’Agon, Empordàlia, Hugas de Batlle i Oliveda.
El festival tindrà lloc 3 dijous del mes de maig: 16, 23 i 30 a l’Hotel Havana Barcelona. L’hora d’arribada és a les 20.30h a la recepció del mateix hotel. El preu d’aquests sopars-maridatge és vde 60€ i la reserva es fa a través del mateix hotel; trucant al 933 417 000.
Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de la Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà a través del projecte B de l’Empordà. Un projecte que arrenca l’any passat a Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la cultura vinícola de l’Empordà a la ciutat comtal.
MENÚ DIA 16
MENÚ DIA 23
MENÚ DIA 30
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...