Arrels del Vi tindrà lloc el 8 i 9 de juny a Sant Martí d’Empúries i el 15 de juny a Barcelona, amb més cellers que mai

22/05/2019

Arrels del Vi, la fira vitivinícola més esperada de l’Empordà, celebra la seva XII edició el 8 i 9 de juny a Sant Martí d’Empúries (l’Escala) amb 28 cellers de la DO Empordà i 1 celler convidat del Rosselló. I el 15 de juny, celebra la Festa de la DO Empordà a Barcelona, al jardí del Palau Robert, portant 24 cellers empordanesos, 1 celler convidat del Rosselló i un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la ciutat comtal.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb onze edicions a St. Martí d’Empúries i tres a Barcelona. La Fira suposa una oportunitat irrepetible per gaudir d’un tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia de la DO Empordà.

ARRELS DEL VI SANT MARTí D’EMPÚRIES

Arrels del Vi és la fira professional de vins de la DO Empordà oberta a tothom. Una oportunitat única per tastar més de 100 referències dels excel·lents vins empordanesos en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers de l'Empordà i comprar a preu de celler veritables joies vinícoles de la DO Empordà. Arrels del Vi celebra enguany la seva XII edició a Sant Martí d'Empúries, el 8 i 9 de juny, al Parc Creuet, sota els pins i vora el mar. 

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà, el Museu d'Arqueologia de Catalunya – Empúries i la Ruta del Vi DO Empordà - Patronat de Turisme Costa Brava Girona - Diputació de Girona, la fira compta enguany amb un total de 28 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat del Rosselló, Domaine Jean Louis Tribouley, referent en la producció de vins naturals en perfecta harmonia entre la cultura i la natura. 

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb les tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: Formatges La Balda i Le Bolut, el “show” degustatiu d’ostres Ostrens, Oli d’oliva verge Serraferran i el Festival Castell Peralada. 

Enguany, els més petits gaudiran d’una activitat molt especial a Arrels Kids, un taller familiar per pintar amb vi dirigit per Marta Arañó de Tinta i Vi (dissabte a les 6 de la tarda i diumenge a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda). També tindran lloc les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 4 de la tarda (dissabte i diumenge), que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà). I com a novetat d’aquesta XII edició, Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier, dirigirà el Tast Terroir(s) de l’Empordà a les 2 del migdia (dissabte i diumenge), un tast per conèixer l’Empordà a través de les seves vinyes, dels seus terrers i dels seus paisatges. On els participants podran degustar grans vins, i al mateix temps conèixer les vinyes que els han vist madurar, on cada copa ens deixarà un paisatge en el record. I per acabar el dia i viure les tardes empordaneses, dissabte i diumenge de 6 de la tarda a 9 de la nit, ens acompanyarà l’ambient de Dj Domjordi al chillout d’Arrels del Vi.

Arrels del Vi és una cita ineludible de l’agenda empordanesa per als amants dels excel·lents vins de la DO Empordà.

ARRELS DEL VI BCN, LA FESTA DE LA DO EMPORDÀ

El dissabte 15 de juny a Barcelona, el jardí del Palau Robert serà l’escenari d'Arrels del Vi BCN, la Festa de la DO Empordà. Un format festiu i didàctic pensat per als amants dels excel·lents vins empordanesos, que inclou un munt d'activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès. Arrels del Vi BCN està co-organitzada per la DO Empordà, la Ruta del Vi DO Empordà - Patronat de Turisme Costa Brava Girona - Diputació de Girona i l’equip d’Arrels del Vi, també hi col·labora l’Ajuntament de Figueres.

La prestigiosa fira empordanesa acostarà a tots els barcelonins l’experiència d’una fira vitivinícola professional: degustació oberta en copa Riedel de més de 100 referències dels grans vins de la DO Empordà i la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels excel·lents cellers empordanesos, en un format festiu i distès. Han confirmat la seva participació 24 grans cellers de la DO Empordài i 1 celler convidat del Rosselló, Maison Albera, de la mà de La Vinícola.

I perquè l’experiència continuï a casa, l’entrada a Arrels del Vi BCN inclou un descompte de 5 euros per comprar a preu de celler l’ampolla de vi que més hagi agradat després del tast obert de veritables joies vinícoles de la DO Empordà. Arrels del Vi BCN també ofereix les delicioses tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines.

A més, La Festa de la DO Empordà inclou activitats per als més petits a Arrels Kids: a la 1 del migdia, Tinta i Vi organitza un taller familiar, on els nens i les nenes podran pintar amb vi al jardí del Palau Robert, mentre els seus pares gaudeixen dels vins de l’Empordà. I per als amants dels tasts de vins, tindrem el Tast Magistral dels Vins Guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2019 dirigit, a les 12 del migdia per Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i Sommelier a Wine Palace, i a les 7 de la tarda per Clara Antúnez, Founder & Experience Manager de La Gastronòmica. A més comptarem amb el Tast Terroir(s) de l’Empordà a les 2 del migdia i a les 5 de la tarda dirigit per Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier, un tast per conèixer l’Empordà a través de les seves vinyes, dels seus terrers i dels seus paisatges. On els participants podran degustar grans vins, i al mateix temps conèixer les vinyes que els han vist madurar, on cada copa ens deixarà un paisatge en el record. 

 

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal