Un vi de la DO Empordà aconsegueix la millor nota dels vins blancs catalans als prestigiosos Premis Decanter

01/07/2019

Els vins de la DO Empordà continuen recollint reconeixements a la seva qualitat. El Nívia, del celler Mas Llunes, ha estat el vi blanc de Catalunya més ben valorat a la darera edició dels Premis Decanter, un dels més importants i prestigiosos del món. Aquesta és una fita hisròrica per un vi blanc de l'Empordà que assoleix la medalla d'or amb una nota de 96 punts. 

Així mateix, altres tres vins de la DO Empordà han superat els 90 punts i assoleixen la medalla de plata. Es tracta del Blanc dels Aspres, del celler Vinyes dels Aspres, que aconsegueix una nota de 92 punts; el negre Sauló, d'Espelt Viticultors, que obté una puntuació de 91 punts; i el blanc Finca La Carriga, del celler Perelada, amb 90 punts. Una desena més de vins empordanesos obtenen la medalla de bronze: tres del celler Empordàlia -Antima, Mabre Garnatxa Blanca i Passarell Garnatxa; dos de Mas Llunes -Cercium i Finca Butarós-; un de Pere Guardiola -Anhel-; dos de Peralada -Només Garnatxa Blanca i 5 Finques Reserva-, i un de Vinyes dels Aspres -S'Alou-. 

Més de 17.000 referències de 57 països han participat en la darera edició dels premis Decanter. El jurat, compost per 280 professionals de 30 països, inclosos 70 Masters of Wine, avalua els vins en funció de la seva procedència. 

Consulta les puntuacions dels vins DO Empordà als Premis Decanter

 

 

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal