La DO Empordà programa vuit tastos singulars i únics durant la Mostra del Vi de l'Empordà a Figueres

19/08/2019

El Consell Regulador de la DO Empordà ha programat vuit tastos singulars durant la 35a Mostra del Vi de l'Empordà que tindrà lloc a la Rambla de Figueres. Aquests tastos únics tindran lloc del 6 al 8 de setembre en horari de tarda i vespre. Les entrades, a un preu de 5€ per persona, es poden adquirir al sistema de venda online de la DO Empordà

Les propostes s'iniciaran amb un tast de vins elaborats amb carinyenes blanques -caranyanes blanques segons la denominació local-. Pau Albó, del Celler Cooperatiu d'Espolla, dirigirà el tast de vins d'aquesta varietat històrica després que recentment ha estat autoritzada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. El viticultor i enòleg de Rim, Jordi Esteve, proposa 'Rabós d'Empordà 1930, el vi ranci d'un poble', un tast divulgatiu de la descoberta de la darrera bota de vi ranci de la localitat i una de les últimes de l'Empordà. Durant l'activitat es podrà tastar aquest vi ranci amb gairebé un segle de vida i altres vins rancis elaborats a partir de la bota mare.

Els participants podran també comparar vins elaborats a diverses poblacions de la DO Empordà. La sommelier Laura Masramon dirigirà dos tastos que confrontaran els vins de Garriguella amb els de Vilajuïga i els vins de Colera amb els de Calonge. El programa inclou el tast 'Els millors vins de l'Empordà de la Guia de Vins de Catalunya' en què es podrà tastar una selecció dels vins de la DO Empordà que han estat premiats en aquests prestigiosos guardons. La proposta anirà a càrrec de Jordi Alcover i Silvia Naranjo, directors de la publicació.

La proposta 'Les històries dels vins', amb la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, permetrà als participants tastar alguns dels millors vins de l'Empordà explicats d'una altra manera a través dels contes, les llegendes i /o les aventures que hi ha dins de cada ampolla. Completen la programació 'Combat de lledoners', dirigit per Patrícia de Golferichs (Undiaunvi), que proposa tastar diversos vins d'aquesta varietat autòctona de l'Empordà, i 'A la recerca de les varietats perdudes: Tast històric', a càrrec de Glops d'Història,  que descobrirà als participants vins elaborats amb les varietats més tradicionals de l'Empordà. 

A continuació us detallem els horaris de cada tast:

Divendres 6 de setembre
18.30H - Tast 'Carinyena blanca', amb Pau Albó, enòleg del Celler Cooperatiu d'Espolla
20.00H - Tast 'Vins de poble: Garriguella vs Vilajuïga', amb Laura Masramon, sommelier
21.30H - Tast 'Combat de Lledoners', Patrícia de Golferichs (Undiaunvi)

Dissabte 7 de setembre
18.30H - Tast 'Les històries dels vins', amb Clara Antúnez, sommelier de La Gastronòmica
20.00H - Tast 'Vins de poble: Colera vs Calonge', amb Laura Masramon, sommelier
21.30H - Tast 'A la recerca de les varietats perdudes: Tast Històric', amb Glops d'Història

Diumenge 8 de setembre
18.30H - Tast 'Rabós d'Empordà 1930, el vi ranci d'un poble', amb Jordi Esteve, viticultor i enòleg de Rim
20.00H - Tast 'Els millors vins de l'Empordà de la Guia de Vins de Catalunya' amb Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, directors

 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal